Szezonértékelés, ősz - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szezonértékelés, ősz

Hírek > 2019
Tárnoki labdarúgó csapatok teljesítménye a 2018 őszi szezonban

Ha röviden kellene summázni, hogyan teljesítette a 2018/19-es őszi szezont a tárnoki labdarúgás, egyértelműen az lenne a válasz, hogy sikeresen.
Ezt statisztikailag is alátámasztják az adatok:
7 korosztályos csapatunk vesz részt a különböző Pest megyei bajnokságokban, illetve öregfiúk csapatunk hagyományosan a Fejér megyeiben. Ez az U14-es korosztálytól a női csapaton keresztül a felnőttekik bezárólag értendő.
A 7-ből 3 csapatunk az első, 2 csapatunk a második, 1-1 csapatunk pedig a negyedik, illetve ötödik helyen zárta az öszi idényt.
Nézzük egyenként a csapatokat. A csapatok alatt egy rendhagyó tabellát láthattok, ami az összesített sorrendet mutatja, de emellett a hazai és idegenbeli mutatók is részei a táblázatnak.

FELNŐTT
Jelenleg 4. helyen állunk a tabellán. Teljesítményünk elég hullámzó volt. Voltak váratlan vereségeink, ami közül talán a legfájóbb a Gyál elleni hazai 0-4-es fiaskó volt, de voltak szép győzelmeink is. Értékes a diósdi és a sóskúti győzelem, de nagyon szép teljesítménynek tartom a Ráckevén elért 4-4-es döntetlent is. Sokszor Kaszás Attila edző sem volt irigylésre méltó helyzetben, mert idény közben még az átlagosnál is több betegség és sérülés tizedelte a csapatot. A legritkább esetben tudtunk teljes kezdőcsapattal felállni. Még kell egy ellentmondásról szólni felnőtt csapatunk kapcsán. A sorsolás szeszélye és ellenfeleink lehetőségei miatt az őszi mérkőzéseinken dupla annyiszor játszottunk hazai pályán, mint idegenben. Ez ugye azt jelenti, hogy tavasszal ez fordítva lesz. Logika szerint tehát rosszabbul fogunk szerepelni, mint ősszel. Erre viszont azt tudom mondani, hogy ősszel sokkal jobban szerepeltünk idegenben, mint itthon. Hazai mérlegünk: 10 - 5 - 2 - 3 ez nem egészen 57%. Idegenbeni mérlegünk: 5 -3 - 1 - 1 ami közel 67%. Természetesen ez csak játék a számokkal. Elsősorban jó és sérülésmentes felkészülést kívánok, ami már egy jó szereplést vetíthet előre.
Az őszi góllövő listán Vida Péter az előkelő 2. helyen van 16 góllal a 17 gólos Cserna Gábor mögött.
Ősszel az alábbi játékosok léptek pályára: Bakó Gábor, Csibrik György, Czeilinger Zsolt, Demeter Szabolcs, Demján Dániel, Demján Dénes, Eskulits Dávid, Hrabina Ádám, Ilyés Attila, Mészáros Tamás, Nagy Attila, Nagy Dániel, Nagy István, Péter Krisztián, Pintér László, Pusztai Csaba, Ruzsinszki Dávid, Sárai Ferenc, Sárosi Róbert, Székely Bertalan, Sztojka Renátó, Takács Patrik, Tóth Tamás, Veszeli Tibor, Vida Péter, Viszokai János
Edző: Kaszás Attila
NŐI
Jelenleg 2. helyen állunk a tabellán és ezzel kiharcoltuk a felsőházi rájátszást. A Pest Megyei Női Kupa 1. fordulóját is sikeresen vették a lányok, Üllő ellen 8-0-ás győzelmet aratva. Náluk már elkezdődött a 2019-es szezon is. Január 5.-én az Ercsiben rendezett BLSZ Új Évi Női Kupán (teremtorna) népes és nagyon erős mezőnyben sikerült bronzérmet szerezni.
A női bajnokság évről évre erősödik, amihez a tárnoki lányok is nagyban hozzájárulnak, hiszen ők is évről évre fejlődnek és az egyre erősödő mezőnyben is megállják a helyüket. Ősszel mindössze egyetlen vereségüket, egy szoros 0-1-et a listavezetőtől szenvedtek el, akik ellen az első mérkőzés döntetlen volt. Érdekesség, hogy az idegenbeni mérkőzéseken szerepeltünk jobban.
A góllövő listát Gál Heni vezeti 8 góllal.
Ősszel az alábbi játékosok léptek pályára: Ábel Eszter, Bányai Barbara, Gál Henrietta, Görcs Tamara, Gyeszát Emese, Gál-Győri Renáta, Kardos Lászlóné, Marczell Panna, Molnár Nikolett, Rebenák Dorottya, Schmidt Zsuzsanna, Soltész Bettina, Szenténé Wágner Katalin, Tóthné Czuczor KrisztinaVarga Dominika, Varga Gréta, Zsikla Ibolya
Edző: Szimandl Gábor és Gál Tibor
ÖREGFIÚK
A csapat kimagaslóan jól teljesített az ősszel. Jelenleg 100%-os teljesítménnyel, minden mérkőzősét megnyerve, 6 pont előnnyel vezeti a tabellát. Az örök rivális Sóskútat és Martonvásárt is saját otthonában sikerült legyőzni. Nagyon szurkolunk az "örökifjaknak", hogy a zsinórban megszerzett három ezüstérem után az idén sikerüljön a bajnoki cím megszerzése. A haladási irányt ősszel kijelölte a csapat. Ezen az úton kell végigmenni!
Ráadásul a góllövő listát itt is tárnoki játékos, Ducsai Donát vezeti 24 góllal, óriási fölénnyel a 12 gólos martonvásári Tóth Balázs előtt.
Ősszel az alábbi játékosok léptek pályára: Craciun Ion, Csősz János, Dajkai Zsolt, Dózsa István, Ducsai Donát, Ébel Attila, Fagyal Bertalan, Huszár Balázs, Kapunics Zoltán, Körmendi Tibor, Márton Lajos, Mihály Tamás, Mráz István, Nahaj Gergely, Ott Ákos, Pécsi Norbert, Ruzsinkó Zsolt, Schrenck Rajmund, Szabó Emil, Szabó Zsolt, Takács György, Tóth József, Veszeli Gábor
Edző: Somogyi Henrik
U19.
Jelenleg ők foglalják el a tabellán nagyközségünk csapatai közül a legrosszabb helyezést, ami az 5. helyet jelenti. Azért azt gondolom, összességében nem rossz eredmény, ha az 5. hellyel a legrosszabbnak lehet lenni. Tavaly ez a korosztályunk bajnokságot nyert, de azért az egy másik csapat volt. Közülük többen is kiöregedtek és felnőtt csapatunkban játszanak. Helyükre az U16-ból kiöregedett játékosok kerültek. Nem könnyű egyszerre 2 korosztályt ugrani (U17-es, vagy U18-as csapatunk jelenleg nincsen), hiszen bele kell "erősödni" minden korosztályba. Ezen kívül olyan játékosok is renszeresen játszanak az U19-ben, akik jelenleg is az U16 csapat tagjai. Így megközelítve azt gondolom, egyáltalán nem rossz az őszi 5. hely.
Ősszel az alábbi játékosok léptek pályára: Bara Róbert, Bara Norbert, Barki Milán, Botta-Dukát Dominik, Csató Ferenc, Csoma Bálint, Demján Dénes, Eskulits Dávid, Farkas Márk, Fülöp Richárd, Fülöp Szabolcs, Hrabina Ádám, Kis Péter, Kürti István, Mészáros Tamás, Rebi Zsombor, Ruzsinszki Dávid, Sedlac Attila, Somogyi Péter, Száraz Gyula, Szász Károly, Székely Bertalan, Takács Patrik, Tóth Tamás, Tót-Suszt Tamás
Edző: Stencinger Norbert
U16.
A csapat az őszi szezon 1. fordulójában nagyszerű rajtot vett. Úriban nyert 17-0 arányban. Ez a lendület azután egészen a 8. fordulóig tartott, amikor Nagykáta látogatott hozzánk. Szoros mérkőzésen szenvedtük el eddigi egyetlen vereségünket. 0-2-re kaptunk ki. Örömteli viszont, hogy ősszel ez volt az egyetlen mérkőzés, ahol pontot veszítettünk. Összes többi ellenfelünket legyőztük. Ráadásul a tabellán közvetlen utánunk sorakozó Abonyt, Sülysápot, Pilist és Pereget idegenben vertük. A tavalyi bajnoki cím megismétléséhez a pontveszteség nélkül álló Nagykáta otthonában mindenképpen nyernünk kellene tavasszal. Nehéz feladat, de nem megoldhatatlan. Érdemes még megemlíteni utolsó őszi bajnoki mérkőzésünket, ami bizonyítja, hogy nincs megoldhatatlan feladat a csapat előtt. Peregen játszottunk, ahol a hazai csapat már 3-0 arányban vezetett a 60. percben, egészen a 80. percig, amikor beindítottuk a gólgyártást és 10 perc alatt 4-3-as győzelemre fordítottunk!
A csoport góllövő listáján Fülöp Ricsi a 3. helyen áll 22 góllal.
Ősszel az alábbi játékosok léptek pályára: Balog Benjámin, Bartók Dezső, Botta-Dukát Dominik, Farkas Márk, Fülöp Richárd, Fülöp Szabolcs, Giczi Milán, Hoppál Dániel, Németh Bence, Pátrovics Dániel, Prókai Attila, Rebi Zsombor, Ruzsinszki Bálint, Sedlac Attila, Somogyi Ádám, Somogyi Péter, Száraz Gyula, Szász Károly
Edző: Kovács László
U15.
Csapatunk a tavalyi bajnokság U14. bronzérmes együttesére épült és továbbra is Kaszás Attila kezei alatt, ősszel is sikeresen szerepelnek a gyerekek. A szezont kitűnő teljesítménnyel és eredménnyel zártuk. Annak ellenére, hogy mérkőzéseinknek csak egyharmadát játszottuk hazai pályán, kétharmadát pedig idegenben, veretlenül vezetjük a tabellát. Mindössze a 2. helyen végzett Örkény otthonában vesztettünk pontot 3-3-as döntetlennel, a többi mérkőzés győzelemmel végződött. Nagyon jó csapat alakult ki és hasonló tavaszt produkálva nagyon jó esély lehet a bajnoki cím megszerzésére.
A csoport góllövő listáján Koperda Gergő és Somogyi Ádám 9-9 góllal a 2. helyen áll, mindössze 1 góllal lemaradva Paul Dániel és Slavu Áron Dunavarsányi játékosok mögött.
Ősszel az alábbi játékosok léptek pályára: Balog Dániel, Bereczki Milán, Giczi Milán, Hoppál Dániel, Horváth Bendegúz, Kiss-Móger Mihály, Kleman Dávid, Koma Bálint, Koperda Gergő, Kulcsár Levente, Loboda Lőrinc, Molnár Hunor, Németh Bence, Pátrovics Dániel, Pocseg Edmond, Prókai Attila, Ruzsinszki Bálint, Somogyi Ádám, Szilágyi Ákos, Szűcs Dániel, Tót-Suszt Ádám
Edző: Kaszás Attila
U14.
Csapatunk nagyszerűen mutatkozott be a 3/4 pályás bajnokságban. Az itt szereplő játékosok nagy része tavaly még a Bozsik tornákon szerepelt.
A mezőnyben már csak két veretlen van, Biatorbágy és a mi csapatunk. A megszerzett pontok szempontjából viszont nálunk az előny. Mindössze Biatorbágyon hagytunk 2 pontot a 3-3-as döntetlennel. Legnagyobb riválisunk viszont Budakeszin is döntetlent játszott. A bajnoki címért folytatott harcban úgy gondolom, hogy nem lehet még Budakeszit, sőt az Asterix SC-Érdet sem leírni. Komoly csaták várhatók tavasszal a négy csapat között.
A csoport góllövő listáján Molnár Hunor 8 góllal a 4. helyen áll.
Ősszel az alábbi játékosok léptek pályára: Almási Patrik, Balog Dániel, Bereczki Milán, Horváth Bendegúz, Giczi Patrik, Kiss-Móger Mihály, Kleman Dávid, Kleman Máté, Koma Bálint, Koperda Gergő, Kulcsár Levente, Loboda Lőrinc, Lukácsi János, Molnár Hunor, Pocseg Edmond, Szilágyi Ákos, Szűcs Dániel, Tót-Suszt Ádám, Turi Balázs
Edző: Nagy Dániel
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz