Műfüves bajnokság - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Műfüves bajnokság

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2014/2015

5. forduló
Tárnok BKSK - Százhalombattai LK 1-0 (1-0)
Dunaharaszti, 2015-02-14. szombat 14:00


Játékvezető: Ónodi Zoltán
Aszisztens: Remenák Mihály ifj., Horváth Antal
Gól: Csibrik György 30'
Lap:


A forduló további eredményei
2015-02-15. vasárnap: Törökbálinti TC - Százhalombattai VUK SE 2-2, Alsónémedi SE - Péteri KSK 5-1

Tárnok BKSK
:  Kaszás Attila (Pintér László 46') - Nagy Dániel (Nagy István 71'), Veszeli Tibor, Ilyés Attila (Pusztai Csaba 75'), Nahaj Gergely - Bakó Gábor, Czeilinger Péter, Csibrik György - Kürti Viktor (Németh Kristóf 71'), Tóth Tamás, Sárai Ferenc
Edző: Szimandl Gábor, Csizly Attila

Százhalombattai LK: Pfeiffer Balázs - Somogyi Tibor, Huber Balázs, Horváth Sándor, Mohácsi Bence - Burián Tamás, Móra Krisztián, Sipos Gergő Attila - Takács Máté, Herczeg Simon, Fülöp Viktor (Ömböli Dávid 46')
Edző: Horváth Sándor

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a Műfüves bajnokság záró fordulójában a tárnoki csapat. Igaz elmondható ez a megye I.-es Százhalombatta csapatáról is. A látott gyors, élvezetes játék azt gondolom, hogy túlnőtte a megye II. színvonalát. Mindkét csapat az első perctől az utolsóig küzdött és mindent megtett a győzelemért. Ami örömteli volt, hogy mindez nem ment a játék színvonalára. A fordulatos, izgalmas játék minden szurkolói igényt kielégített ezen a szinten, ráadásul a játékosok is nagyon élvezték a mérkőzést.
Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat. Az első 10 percben mi támadtunk többet, de ezek a támadások még veszélytelenek voltak a 'battai kapura, bár szépen fel voltak építve, de a védelmek mindkét oldalon nagyon szervezetten álltak a lábukon. A kapusok teljesítménye sem maradt el a mezőnyjátékosokétól. Mindkét oldalon akadt parádés védés. A 30. percben egy közeli hazaadást fogott meg a százhalombattaiak kapusa, amiért közvetett szabadrúgás járt, nagyjából az ötös sarkáról. A szabadrúgást Bakesz végezte el. A labdát nem kapura rúgta, hiszen a közvetlen előtte felálló sorfal miatt igen csekély volt az esély, hogy az kapuba találjon. Középre gurított, Nagy Dani elé, aki bár jó helyzetben volt, de mindenkit meglepve az ötös másik sarkánál helyezkedő Csibrik elé passzolt. Gyuri kihasználta a védők tétovázását és laposan lőtte hálóba a labdát. Mint később kiderült, ez a gól döntötte el a mérkőzést. A félidő utolsó 10 perce inkább ellenfelünké volt, de Kaszás Attila kétszer is nagyszerűen védett.
A második félidőben tovább folytatódott a nagy iram és jó játék. A félidő első felében akár véglegesen eldönthettük volna a 3 pont sorsát, de mégsem sikerült. Az 50. percben Tóth Tomi kitűnő ütemű mélységi indításával Czeilinger ugrott ki, de a játékkal végig nagyszerűen együtt élő 'battai kapus egészen a 16-osig kifutva, óriási refleksszel védte Peti lapos lövését. A 65. percben szinte megismétlődött ugyan ez az indítás (Tóth - Czeilinger), de a partjelző lest jelzet. Mivel Peti pontosan a kispadunkkal egyvonalból indult, így a leghatározottabban merem állítani, hogy az indítás nem volt les. A 75. percben szintén Peti volt a főszereplő. Ezúttal a 10 méterre a kaputól szerelték úgy, hogy a labda helyett bokáját találta el a védő. A jellegzetes koppanást a kispadnál is lehetett hallani. A síp néma maradt. Az utolsó 10-12 perc viszont számunkra volt nehéz. A hajrában határozott lett ellenfelünk fölénye és bizony a kapunk előtt is akadtak számunkra meleg, sőt forró pillanatok is. A 2. félidőre beállt Pintér Laci szerencsére folytatta Kasza nagyszerű 1. félidei teljesítményét és három esetben is csak rajta múlott, hogy nem sikerül ellenfelünknek egyenlíteni. A negyedik esetben viszont a szerencse is mellénk szegődött, amikor a battai támadó 100%-os ziccerben mellé lőtt.
Csapatunk a tornán mutatott, folyamatosan javuló játéka biztató a két hét múlva rajtoló tavaszi bajnokságra, bár az igazi góllövő cipőt még mindig nem sikerült megtalálni. Azért a ma nyújtott akaraterővel és teljesítménnyel még így is jó eséllyel vehetjük fel a versenyt bajnoki ellenfeleink ellen.

Végeredmény

4. forduló
Százhalombattai VUK SE  - Tárnok BKSK 2-0 (2-0)
Dunaharaszti, 2015-02-08. vasárnap 15:00


Játékvezető: Tamási Patrik
Aszisztens: Rozenbeiger András Roland, Simon II. János
Gól: Pulik Márk 18', Dubicz Norbert 32'
Lap: Guruczi Tamás 74'


A forduló további eredményei
2015-02-07. szombat
16:00: Százhalombattai LK - Alsónémedi SE 1-1
2015-02-08. vasárnap 12:00: Péteri KSK - Törökbálinti TC 1-2

Százhalombattai VUK SE: Pfeiffer Balázs - Turi Bence, Versits Zsolt, Pulik Márk, Déri Imre Márk - Tomory Dániel (Mészáros Gyula 76'), Guruczi Tamás (Nyikos Balázs Bence 46'), Dubicz Norbert - Péter Krisztián (Krasniqi Besznik 76'), Fülöp Viktor, Sárosi Róbert (Kádár József 46')
Edző
:

Tárnok BKSK
: Pintér László (Kovács Ádám 72') - Czeilinger Zsolt (Édes Bence 46'), Kovács Gyula, Bakó Gábor, Demján Dániel (Németh Kristóf 46') - Szász Csaba (Czeilinger Balázs 74') - Tóth Zalán, Sárai Ferenc (Gonda Roland 70') - Süle Soma, Kürti Viktor (Varga István 67'), Miseta Roland (Demján Dénes 46')
Edző: Szimandl Gábor, Csizly Attila

Tegnap a felnőtt csapat Halásztelek ellen játszott felkészülési mérkőzést. Azok közül a játékosok közül a mai mérkőzésen csak Német Kristóf, Tóth Zalán és Kürti Viktor lépett pályára. Bakó Gábort kivéve az U21-es korosztályú játékosok vivták meg a mai csatát. Igaz, ellenfelünk játékosai is ebből a korosztályból kerültek ki.
Nagy szélben játszották a mérkőzést, ami különösen az első félidőben volt viharos erejű és ellenfelünket támogatta. Bizony ez meg is látszott a játék képén. Erősen beszorultunk a saját térfelünkre. Épkézláb támadást ebben a játékrészben nem is tudtunk vezetni. Gólt azért szereztünk, de sajnos csak a saját kapunkba. Szöglet után védőnk lábáról jutott a labda Pinyő hálójába.
A második játékrészben lényegesen csökkent a szél ereje és így az egész játék is élvezhetőbbé vált. Elmondható, hogy továbbra is ellenfelünk volt veszélyesebb, de a mi játékunk is sokat javult. Kombinatív támadásokat vezettünk, de az ellenfél kapuja előtt elfogytunk. A játék képe alapján igazságos eredmény született.

3. forduló
Törökbálinti TC  - Tárnok BKSK 1-0 (0-0)
Dunaharaszti, 2015-02-01. vasárnap 12:00


Játékvezető: Hajdu Patrik
Aszisztens: Fehér Mihály, Bátori Csaba
Gól: Orbán Patrik 51'
Lap: nem volt


A forduló további eredményei
2015-01-31. szombat
15:00: Péteri KSK - Százhalombattai LK
2015-02-01. vasárnap 15:00: Alsónémedi SE - Százhalombattai VUK SE

Törökbálinti TC: Molnár Balázs - Gáspár Kristóf Tamás, Tulipánt Ervin, Nacsa Dániel, Zsolczai István (Balogh József 46') - Pup László Ferenc, Gonda Imre, Grósz Bence (Tóth Keve 70') - Tömösközi Richárd, Orbán Patrik, Vattamány Dávid
Kispad: Pop Richárd
Edző
:

Tárnok BKSK
: Kaszás Attila - Nagy Dániel, Veszeli Tibor, Kovács Gyula, Nahaj Gergely (Németh Kristóf 46') - Szász Csaba, Bakó Gábor, Csibrik György - Ilyés Attila, Tóth Tamás
(Kürti Viktor 46'), Sárai Ferenc
Edző: Szimandl Gábor

Ismét vereséget szenvedtünk, de míg az előző forduló mérkőzéséről azt írtam, hogy megérdemelt volt a vereség, hiszen gyengén játszottunk, igazából még gólhelyzetünk sem volt, addig erről a mérkőzésről ez nem mondható. Nem állítom, hogy hibátlan mezőnyjátékkal hoztuk le a mérkőzést, de Törökbálint ellen végre ebből is mutattunk jócskán. Úgy nézett ki, hogy a védekezésünk összeállt. Ellenfelünk mindössze három helyzetet tudott kidolgozni, de ebből lőtt egy (győztes)gólt. Életveszélyes támadásokat vezettünk és ziccerek sokaságát dolgoztuk ki, de még az üres kapuba, 5 méterről sem tudtunk betalálni. Azt gondolom, rekordot javítottunk abban, hogy ennyi ziccer kidolgozása mellett vesztettünk. Most csak a legnagyobb - igazán kihagyhatatlan - helyzeteinket írom le a három törökbálinti gólszerzési lehetőség ellenében.
5. perc: Csibrik Gyuri nagy erejű lövését a léc alól tornázta ki szögletre Molnár kapus.
15. perc: Szász Csabi nagyszerű labdával indította Tóth Tamást. Tomi kapura húzott és az 5-ös sarkához érve lőtt, de a labdát a kapus kitűnő reflexszel szögletre ütötte.
25. perc
: Bakó Gabi a jobb szélen indítja Ilyés Gerit. A pontosan beadott labdát Sárai Feca a kaputól 8 méterre, nem találja el.
31. perc: Középpályán eladott labdából indít támadást ellenfelünk. A 'bálinti támadó egészen a 11-es pontig rohant, amikor Nahaj Geri beérte és a lövésre lendült láb elől pöckölte el a labdát. Óriási mentés volt. Eközben sajnos Geri bokája meghúzódott, ezért a második játékrészben már nem vállalta a játékot. Nem akart egy komolyabb sérülést megkockáztatni.
49. perc: Bakó 40 m-es, hajszálpontos indítását Ilyés úgy vette át, hogy a mozdulattal egyből a védője mögé került és nagy lendülettel rohant kapura. Csak a kapussal állt szembe, de 12 m-es lövése kapu fölé szállt.
51. perc: Az addig kitűnően záró védelmünk "elszámította" magát és a törökbálinti támadó a 11-es pont környékén maradt egyedül. Higgadtan lőtt belsővel laposan a kapunk jobb oldalába. 1-0.
55. perc: Ismét Bakó Gabi indított mértani pontossággal, ezúttal mélységben. A labdával Sárai került ziccerbe, de a kapussal szemben, 8 méterről lőtt mellé.
61. perc: Ilyés indításával Szász Csaba lódult meg a jobb szélen. Kissé befelé húzva a 16-os oldalvonalától adott be, de lapos labdáját középen az 5-ösön helyezkedő Sárai Feca elől a kapus felszedte.
65. perc: Szász a középpályáról indulva játszotta be magát az ellenfél 16-osán belülre. Ott még két védőt becsapva jutott lövési lehetőséghez, de ballábas lövése kapu mellé szállt.
68. perc: Ez tényleg kihagyhatatlan volt (mégis kimaradt)! Kürti Viktor a törökbálinti 5-ösön kapta a labdát. A kapu üresen tátongott előtte, de lövése fölé ment.
80. perc: Törökbálint jutott szabadrúgáshoz 19 méterre a kapunktól. Szabadrúgás után a labda egy védőnkről pattant ismét az ellenfél támadója elé, a az ismételt lövés 12 méterről kapunk mellé ment.
Mint írtam, ezek csak a legnagyobb helyzeteink voltak, de akadt még 4-5 kisebb gólszerzési lehetőségünk is, amikkel szintén nem éltünk.
Végig mezőnyfölényben játszottunk. Ebben a meccsben simán benne volt egy 5-6, vagy akár 7 gólos győzelem, amiből mégis vereség lett.

2. forduló
Tárnok BKSK - Alsónémedi SE 0-3 (0-1)
Dunaharaszti, 2015-01-25. vasárnap 15:00


Játékvezető: Mércse I. László
Aszisztens: Tóth Szabina, Mércse II. László ifj.
Gól: Liszkay Gábor 38' 87', Budai László 52'
Lap:
nem volt

A forduló további eredményei
2015-01-24. szombat
15:00: Törökbálinti TC - Százhalombattai LK 0-6
2015-01-25. vasárnap 12:00: Százhalombattai VUK SE - Péteri KSK elmaradt

Tárnok BKSK: Pintér László (Ravasz Márk 71') - Nagy Dániel, Veszeli Tibor, Kovács Gyula, Nahaj Gergely (Németh Kristóf 71') - Szász Csaba (Varga István 71'), Bakó Gábor, Csillik Gábor (Gonda Roland 75') - Kürti Viktor (Süle Soma Kristóf 75'), Czeilinger Péter - Tóth Tamás (Nagy István 75')
Edző: Szimandl Gábor

Alsónémedi SE: Csik Tibor - Győrvári Tibor, Suhanyec Dániel, Antalics Ádám (Balogh Viktor 46'), Balogh Péter (Katona Ádám Gyula 54') - Kovács Bence, Kénoszt Ferenc, Lakatos Soma - Budai László, Balázs Gergely, Liszkay Gábor
Edző: Rácz László

A passzjátékunk végig roppant pontatlan volt a mérkőzésen. Végig csak azzal foglalkoztunk, hogy hibáinkat javítsuk és innentől kezdve nem is lehetett sem támadásépítésről, sem a védekezés kialakításáról beszélni csapatunknál, hiszen folyamatosan úton voltun. Fő tevékenységünk a labda visszaszerzése volt. Eközben az ellenfél rúgott három gólt, miközben mi komoly helyzetet sem tudtunk kialakítani. Talán egyetlen lehetőségünk akadt az ellenfél kapuja előtt. Pozitívum talán ezen a mérkőzésen, hogy fizikálisan és erőnlétileg felvettük a versenyt Alsónémedivel.

1. forduló
Péteri KSK - Tárnok BKSK 1-1 (1-0)
Dunaharaszti, 2015-01-18. vasárnap 12:00


Játékvezető: Szilágyi József
Aszisztens: Berendi Tamás Csaba, Csarnai Csaba
Gól: Hajdú Krisztián 45' ill. Lingli Gábor 72'
Lap: Hrutka Miklós 50'
, Ordán Dávid 80' ill. Ilyés Attila 50', Bakó Gábor 75', Sárai Ferenc 78'

A forduló további eredményei
2015-01-17. szombat 15:00: Alsónémedi SE - Törökbálinti TC 4-1
2015-01-18. vasárnap 15:00: Százhalombattai LK - Százhalombattai VUK SE 4-1

Péteri KSK: Hornyák Zoltán (Döbrössy Dániel 46') - Kovács Áron (Carvalho Adilson 77'), Hrutka Zsolt (Szenyán Mihály 82'), Kiss István, Hajdú Krisztián - Papp János (Kovács Tamás 46'), Ordán Balázs (Gyüre Dániel 78'), Fekécs Erik (Odrád Dávid 55') - Hrutka Miklós, Elek László, Szabó Ádám
Edző:

Tárnok BKSK: Kaszás Attila (Pintér László 46') - Nagy Dániel (Németh Kristóf 46'), Veszeli Tibor (Pusztai Csaba 46'), Ilyés Attila, Nahaj Gergely - Bakó Gábor - Szász Csaba (Lingli Gábor 59'), Czeilinger Péter - Sárai Ferenc, Kürti Viktor (Nagy István 59'), Csillik Gábor (Varga István 59')
Edző: Szimandl Gábor

E hét szerdáján kezdődtek az edzések, így két edzés (sárdagasztás) után látogattunk Dunaharasztiba, hogy megvívjuk első csatánkat a felkészülést szolgáló Téli Műfüves-bajnokság első fordulójában.
Az öltözőben, Szimandl Gábor felhívta a játékosok figyelmét, hogy ezen a mérkőzésen inkább biztonságosan kell játszani, megbecsülve a labdát. A több hetes kihagyás után a labda valószínűleg nem úgy fog "engedelmeskedni" senkinek, mint majd egy-két hét múlva, több edzés után. Ezt figyelembe véve kezdtük a mérkőzést és az első negyedórában tényleg kevés hibával játszottunk. A félidő derekán már az ellenfél játszott némi mezőnyfölényben. Támadásaink nem voltak elég hatékonyak, mert túlzottan kapkodtunk és szinte középpályás játék nélkül, hosszú indításokkal próbálkoztunk, ami nem volt eredményes. A játékrész hajrájában így is volt három nagy helyzetünk, ami kimaradt. Az utolsó percben Hajdú Krisztián 25 méteres lövése pontosan a jobb felső sarokban kötött ki. 1-0
A második félidőben midkét csapat folyamatosan cserélt. Változatos, az idény legelejéhez képest egészen élvezhető játék alakult ki. Ekkor már ellenfelünk is több veszélyt jelentett a kapunkra. Egy ilyen veszélyes támadásnál Ilyés Attila próbált becsúszva keresztezni, de egy ütemmel lemaradt a labdáról és e helyett a támadó Hrutka Miklós lábát találta el, sajnos elég keményen. A péteri játékos nem bírt az idegeivel és verbálisan, magyarul, "anyázva" vett elégtételt Raulon, mire a játékvezető mindkét labdarúgónak felmutatta a piros lapot. A 72. percben sikerült egyenlítenünk. Nahaj Geri szerelt még a mi térfelünkön. 15-20 méteres labdavezetés után lapos, mélységi indítással ugratta ki a szokásos lendülettel futballozó Lingli Gábort, aki óriási iramban húzott kapura, faképnél hagyva a védőket. A jobbösszekötő (tudom, ilyen poszt ma már nincs) helyéről lőtte laposan a kiinduló kapus mellett a hosszú sarokba a lasztit. Amilyen pazar volt Geri indítása, olyan pazar volt Lí gólja. 1-1. Öt perccel később még egy ziccerünk is kimaradt. Az utolsó percekben szinte csak mi támadtunk, két szabadrúgáshoz is jutottunk kapuközelből, de az eredmény már nem változott.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz