9.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

9.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2012/2013 > Mérkőzések

Felsőpakony KSE - Tárnok Bolha KSK 2-0 (2-0)
Felsőpakony, Felsőpakony KSE Sporttelep
2012.10.13 - szombat 15:00
Játékvezető: Szabó Imre
Aszisztens: Lucián János, Török Dávid
Gól: Kerekes Zoltán 13', Király Krisztián 45'
Lap: Wendler Gábor 11', Bárdos Péter 30', Kerekes Zoltán 33', Szabó Gábor 49', Fülöp Tamás 52' ill. Fehér Roland 53', Nagy István 69', Kaszás Attila 78'

A forduló további eredményei:
2012-10-13 - szombat 15h

Gyömrői SE - Újlengyel DSE 1-3
, Budakalász MSE - Hévizgyörki SC 2-3, Alsónémedi SE - Péceli SSE 4-0
2012-10-14 - vasárnap 15h
Örkény SE - Halásztelek FC
0-0, Kisnémedi MSE - Törökbálinti TC ?, Pilisi LK-Legea - Gödöllői SK 2-1, Verőce SE - Veresegyház VSK 1-1

Felsőpakony KSE: Juhász Gergely 7 - Varga Zoltán 7, Wendler Gábor 8, Virág Viktor 8, Bárdos Péter 7 - Király Krisztián 7, Szabó Gábor 8, Kerekes Zoltán 8 (Ettenberger Tamás 76'), Fülöp Tamás 7 (Kormos Krisztián 81') - Fehér Ádám (Török János 26' 7), Tóth Zoltán 8
Kispad: Szabó Dávid
Edző: Korcsmáros Tamás

Tárnok Bolha KSK: Kaszás Attila 9 - Csibrik György 4, Veszeli Tibor 5, Eke Gábor 5, Nagy István 4 - Plihát Bálint 4 (Panyi László 64'), Fehér Roland 5 (Lehotka Botond 75'), Gyulay Gábor 5 - Szabó Kristóf 4 (Ilyés Gergő 55' 5), Kun Mihály 5, Lingli Gábor 5
Kispad: Családi Attila, Szabó Zsolt
Edző: Kovács László

Nehéz helyzetben vagyok, amikor írok erről a mérkőzésről. Talán egy semleges tudósító könnyebben írna róla. Azért vagyok nehéz helyzetben, mert nem szeretném kritizálni a srácokat, de sajnos muszáj. Ma senki nem nyújtott jó teljesítményt. Bár az edzői osztályzatok alapján Kaszás Ati 9-est kapott, de erről majd később.
Jól kezdtünk. A játék elején uraltuk a mérkőzést. Támadtunk, mezőnyfölényben játszottunk, de támadásaink nem jelentettek közvetlen veszélyt a hazaiak kapujára. Vendéglátóink viszont első lehetőségükkel éltek, amikor kapunk elé kerültek. A gól meg is zavart bennünket. Ezután már idegesen játszottunk és minden csapatrészünk sokat hibázott. Mezőnyben meglehetősen pontatlanok voltunk, ezért az első félidőben nem tudtunk helyzetig, de még lehetőségig sem eljutni. Mezőnyjátékunk teljesen meddő volt. Befejezésül - a félidő utolsó percében - kapott góllal zártuk a félidőt.
A hazaiak második lehetőségüket is kihasználták. Ezt a lehetőséget ráadásul mi szolgáltattuk a gólszerző Király Krisztiánnak, aki viszont nagyon erőszakosan vezette kapunkra a labdát. Sorrendben Pluháron, Ekén és Veszelin "hámozta" át magát és helyezte el a bőrgolyót kapunkba. Ahogy régen mondták, ez egy igazi "levene gól" volt. Három játékosunkat nem brilliáns cselekkel játszotta át Király, hanem egyszerűen erőszakosabb volt védőinknél és az ütközésekből háromszor került ki győztesen. Elképesztő hiba, hogy ezt engedték védőink.
A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, csak éppen gólt nem kaptunk. Most szeretnék kitérni Kaszás Attila 9-es osztályzetára. Attilának legalább annyira nem volt védenivalója a mérkőzés folyamán, mint a 'pakonyi kapusnak, viszont Ati a második játékrészben két tizit hárított! A történethez hozzátartozik, egyiket sem éreztem jogosnak. Az elsőnél Veszkó akasztotta meg szabálytalanul támadóját, még a 16-oson kívül, de a spori szerint a szabálytalanság a 16-oson belül fejeződött be, ezért ítélt büntetőt. A labdarúgás szabályai szerint a szabadrúgást onnan kell elvégezni, ahol elkezdődött. Attila "igazságot szolgáltatott" és védte a tizit! A második esetben Kaszás egy védése után igyekezett mielőbb a mezőnybe küldeni a labdát. Kifutott a labdával kezében, amikor az őt támadó pakonyi játékost vállal "inzultálta", vagyis próbált utat törni magának a labda mielőbbi kirúgásához. A mozdulatot a spori 11-essel "jutalmazta". Lelke rajta! Ati ezt is hárította! Azt gondolom Kokó jogosan adta a majdnem legmagasabb osztályzatot kapusunknak, annak ellenére, hogy a mérkőzésen nem kellett parádéznia. Két tizit fogni egy mérkőzésen, önmagában óriási teljesítmény!
A mérkőzés hajrája azzal telt, hogy mindent egy lapra feltéve támadtunk, ellenfelünk pedig saját kapujuk elé betömörülve védekezett. Voltak bíztató lehetőségeink, amik vagy a hazaiak tömörülő védelmén elakadtak, de volt, amit a partjelző akasztott meg. Jellemző eset, hogy Kun fordulhatott kapura egy labdával, amikor az aszisztens lest jelzett. Wendler Gábor, aki ekkor kb. 3 méterrel volt támadónk mögött, sportszerűen, elnézést kérő gesztussal ismerte el, hogy ennek a szituációnak bizony közesem volt a leshez!
A játék összképe alapján azt gondolom, hogy a döntetlen eredmény lett volna az igazságos. Viszont az látszott végig a mérkőzés folyamán, hogy a hazaiak "felszántották a pályát" (bár erre nem igazán volt szükség, hiszen így is gidres-gödrös-pattogós volt), mi pedig az utolsó 10 percet kivéve nem tettünk meg mindent a győzelemért. Mezőnyben rengeteget hibáztunk, ezáltal támadójátékunk gyenge volt. Két gyenge csapatteljesítményből győztesként kerültek ki a hazaiak, akik talán jobban akarták a győzelmet és ezért sokszor "vagy a baba, vagy a labda" technológiát alkalmazva kihasználták a hazai pálya előnyét.

Korcsmáros Tamás: -
Ez a győzelem nagyon kellett a megtépázott önbizalmunk visszaszerzéséhez.

A forduló válogatottja: Kaszás Attila (Tárnok) 9 - Pap T. (Alsónémedi) 7, Virág V. (Felsőpakony) 8, Nemecsek L. (Alsónémedi) 7, Nyeste D. (Örkény) 7 - Győrfi D. (Alsónémedi) 8, Győrt T. (Kisnémedi) 9, Jenei O. (Örkény) 7, Madar T. (Verőce) 8 - Kerekes Z. (Felsőpakony) 8, Zsitnai S. (Alsónémedi) 8

A forduló játékvezetője:
Szalai Zoltán /9; 10/ (Örkény - Halásztelek 0-0)

A forduló legjobb játékosa: Kaszás Attila (Tárnok) 9
Kaszás Attilával ebből az alkalomból Kovács Krisztián a Sportszeletben készített riportot

Tabella a 9. forduló után

Házi góllövőlista a 9. forduló után

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz