26.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

26.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2016/2017 > Tavaszi mérkőzések

Tárnok BKSK - Sóskút SKE 5-1 (3-0)
Tárnok, 2017-05-28 - vasárnap 17:00


Játékvezető: Kiss Tibor Zoltán
Aszisztens: Kullai István Mihály, Kun Attila

Gól: Vida Péter 27' 35' 86' (11-esből), Sárai Ferenc 33' (11-esből), Kapcsos Norbert 53' ill. Kovács Ferenc 78' (11-esből)

Lapok: Kun Mihály 38' , Kapcsos Norbert 65' , Váradi Gergő 81' ill. Kolonics Krisztián 35' , Virág Patrik 38' , Szabó Ferenc 62' , Wenczl Krisztián 85' , Sófalvi Máriusz 89'

A forduló további eredményei: Bugyi SE II. - Délegyháza KSE 0-5, Kiskunlacháza SE - Dunavarsányi TE II. 2-0, Dunafüred LC - Diósdi TC II. 0-1, Szigetbecse SE - Szigetszentmárton KSE 4-2, Érdi VSE II. - Dunaharaszti MTK II. 3-0

Szabadnapos: FC Dabas III.

Tárnok BKSK: Szabó Zoltán 7 (Ravasz Márk 46' 7) - Nagy Dániel 7 (Nagy Attila 68' 7), Csibrik György 7, Bakó Gábor 7 (Veszeli Tibor 64' 7), Nagy István 7 (Pusztai Csaba 46' 7) - Kun Mihály 7, Gyulay Gábor 7 (Tóth Tamás 65' 7), Váradi Gergő 7, Kapcsos Norbert 7 (Erőss Zsolt 65' 7) - Sárai Ferenc 7, Vida Péter 7
Edző: Kaszás Attila


Sóskút SKE: Virág Patrik - Sófalvi Máriusz, Sófalvi Attila (Wenczl Krisztián 78'), Hilbert Mátyás, Kolonics Krisztián - Pénzes Balázs, Drubics Balázs (Sárosi Róbert 46'), Melis József, Szabó Ferenc - Kovács Ferenc, Konkoly Gábor
Kispad: Hegyi Bálint
Edző:

A mérkőzés gyásszünettel kezdődött. A pár napja elhunyt Sárai Ferencre, játékosunk édesapjára emlékeztünk.
A sorsolás szeszélye folytán az utolsó fordulóra esett a helyi "El Classico", vagyis a már évtizedek óta klasszikusnak és nagy eseménynek számító rangadó a Tárnok - Sóskút mérkőzés. Ősszel Sóskúton váratlanul simán (0-7) sikerült nyernünk a találkozót. Azóta viszont mindkét együttes kisebb-nagyobb változáson ment keresztül, ami mindkét csapatnál erősödést jelentett az őszhöz képest, amit viszont nem igazán tükrözött az elkezdődött játék képe. Ez valószínűleg a tétnek is köszönhető. Itt persze nem valami kiesési-feljutási, vagy bajnoki lehetőségről beszélek, hanem ezek a mérkőzések önmagukban hordozzák a tétet azzal, hogy a győztes csapat akár egy rosszabb bajnoki szereplést is feledtetni tud a diadallal. Nekünk sajnos a múltheti délegyházi vereséggel elszálltak a feljutási esélyeink, bár a dobogó harmadik fokára volt még halvány reményünk, ami a Kiskunlacháza győzelmével végleg elszállt. Sóskút pedig így is úgy is csak a középmezőnyben végezhetett.
A mérkőzést mindkét csapat óvatosan kezdte, de gyorsan kiderült, hogy a vendégek erejéből és taktikájából adódóan szinte csak a védekezésre futotta. Ahogy telt az idő, egyre nagyobb fölénybe kerültünk, de vezető gólunkra egészen a 27. percig kellett várnunk és Vida Péter szerezte. Közben azért akadtak szikrázó jelenetek is. A játékosok egy-egy összecsapásnál nem nagyon húzták vissza a lábukat és nem egy "tüskét" kiosztottak egymásnak. A rangadók már csak ilyenek, de komoly és főleg szándékos durvaság nem fordult elő. Az első gólunkat a következő szűk tíz percben még kettővel sikerült megtoldani. A második gólt Sárai Feca 11-esből szerezte és elhunyt édesapjának ajánlotta! Harmadik találatunk ismét Vida Petié volt, amit Sárai Feri készített elő. Megnyugtató előnnyel vonulhattunk a szünetre.
A második játékrész elején mintha egy kicsit bealudtunk volna, a vendégek kezdeményeztek többet, helyzetük is adódott, de 10 perc eltelte után helyre állt a rend. Ha nem is voltunk olyan fölényben, mint az első félidőben, de továbbra is jelentős maradt a különbség a két csapat teljesítménye között. Mi kissé visszavettünk támadásaink intenzitásából, Sóskút viszont lassan beletörődött a nagyobb arányú vereségbe, bár szórványos kontráik azért nem egyszer jelentettek veszélyt. Mint már említettem, a mérkőzés végig kemény, néha szikrázóan kemény volt, amiben egyik csapat sem vethet semmit a másik szemére.
Az egyetlen igazán sportszerűtlen jelenet a 80. percben esett, amikor a vendégek kapusa a felezővonalig kirúgott labdájára Kun ugrott fel és a háta mögül 5 méterről érkező Kovács Ferenc könyökkel letaglózta, hátulról tarkón vágta. A szándék felől nem lehetett kétség Kovács részéről, de a közelben álló és a jelenetet egyértelműen látó játékvezető még sárga lapot sem mutatott fel a durváskodó játékosnak. Ez persze a mi játékosainkból váltott ki erős indulatokat. A játékvezető végül a leghevesebben reklamáló játékosunknak, Váradi Gerinek mutatta fel a piros lapot. Meglehetősen érdekes ítélet. Az adott szituációban, amit egyébként maga a játékvezető idézett elő azzal, hogy nem torolta meg a sóskúti durvaságát, azt mondom, hogy jogos volt a kiállítás. Viszont az, hogy a vétkes játékos még sárgát sem kapott, az egyszerűen érthetetlen! Kár, hogy ez a jelenetsor elrontotta ennek a mérkőzésnek az összképét.
Ezután a kitérő után, folytatva a mérkőzés krónikáját, a második félidő elején ismét növeltük előnyünket. Kapcsos Norbi éles szögből leadott távoli lövése pattant meg a kapus előtt, ami meglepte Virágot és a labda mellé nyúlt a bőr pedig akadálytalanul jutott a hálóba. A hajrában végül Sóskútnak is sikerült a szépítés. Szabálytalanság után Kovács Ferenc végezhetett el büntetőt. Már 10 emberrel játszottunk, amikor ismét tizi következett. Ezúttal Vida Peti állhatott a labda mögé és biztos lábbal értékesítette a a mérkőzés harmadik büntetőjét, beállítva ezzel az 5-1-es végeredményt.
Igazi rangadó volt ez a mérkőzés. A színvonal ugyan nem csapkodott az egekig, de jó iram és kemény játék, az volt. Győzelmünk pedig ilyen arányban is megérdemelt volt. Sajnos az éremszerzés nem sikerült, de a dobogóról éppen lemaradva azt gondolom alakuló csapatunknak főleg a tavasszal nyújtott teljesítménye így is dicséretet érdemel.
Hajrá Tárnok!
Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz