24.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

24.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2012/2013 > Mérkőzések


Tárnok Bolha KSK - Felsőpakony KSE
2-3 (1-2)

Tárnok KSK pálya, 2013.04.27 - szombat 16:00
Játékvezető: Németh Keve
Aszisztens: Péli Ábel, Szabados Bence
Gól: Gyulay Gábor 11-esből 27', Nagy László (74') ill. Katona Péter 21', Kerekes Zoltán 36', Tóth Roland 72'
Lap: Gyulay Gábor 52', Nagy László 68' ill. Wendler Gábor 65', Király Krisztián 83'

A forduló további mérkőzései
201
3-04-27 - szombat: Halásztelek FC - Örkény SE 1-0, Gödöllői SK - Pilisi LK-Legea 3-2, Törökbálinti TC - Kisnémedi MSE 2-0, Hévízgyörki SC - Budakalász MSE 2-3, Veresegyház VSK - Verőce SE 0-1
201
3-04-28 - vasárnap
: Újlengyel DSE - Gyömrői SE 0-2, Péceli SSE - Alsónémedi SE 0-3 (játék nélkül)

Tárnok Bolha KSK
: Szimandl Gábor 6 - Nagy Dániel 6, Veszeli Tibor 6, Eke Gábor (Pusztai Csaba 8' 5), Nagy István 5 (Szabó Kristóf 67') - Czeilinger Péter 6, Pluhár Bálint 5, Gyulay Gábor 6 - Ilyés Gergő 6, Kapcsos Norbert 5, Nagy László 5
Edző
: Kovács László

Felsőpakony KSE
: Juhász Gergely 5 - Nagy Szabolcs 7, Wendler Gábor 7, Virág Viktor 7, Nagy Tamás 5 - Varga Zoltán 8, Dina László 8, Kerekes Zoltán 7 (Király Krisztián 70') - Tóth Roland 8 (Szabó Gábor 77'), Fülöp Tamás 7 (Szatmári Zsolt 89'), Katona Péter 7 (Dávid Péter 88')
Kispad
: Ettenberger Tamás, Szabó Dávid
Edző
: Korcsmáros Tamás

A mérkőzésről
: A tudósítást ott kezdem, ahol az elmúlt fordulóban abbahagytam. Sajnos a sérülések, és eltiltások miatt nagyon "rövid" csapattal és még rövidebb kispaddal rendelkezün. Ez a mérkőzés sem volt kivétel abban, hogy tovább "fogyjon" keretünk. Eke Gábor a csütörtöki edzés végén izomhúzódást szenvedett. Mindezt tetézte, hogy rengeteg elemi hibát vétettek játékosaink, főleg az első játékrészben. A 10. percben Szimandl Gábor kirúgására csak 'pakonyi játékos reagált. Előrefejelt Pluhár Bálint vétette el 20 méterre a kapunktól, de szerencsére a szabadon maradt csatár fölé lőtt. 12. perc. Ilyés Gergely nyargalt a labda után alapvonalunk közelében és még a szögletzászló előtt megállította a labdát, de őt a lendület tovább vitte és az őrizetlenül hagyott labdára Nagy Szabolcs csapott le, élesen beadott, de Veszeli Tibinek sikerült szögletre menteni. 13. percben volt a félidő egyetlen épkézláb hazai támadás. A vendég térfél közepén Gyulay Gábor indította Nagy Istvánt Sövi Ilyés Gerivel kényszerítőzött és a visszakapott labdával az alapvonalig vágtatott, de beadása a kapu mögött landolt. 15. perc. Pluhár Bálint az utolsó pillanatban szerelte a kitörő Tóth Rolandot. 21. perc. Nagy István hátrafelé passzolt labdájára Pusztai Csaba és Pluhár Bálint aszisztálása mellett Katona Péter csapott le. A megszerzett labdával kapura húzhatott és 10 méterről lőtt a rövid alsóba. 0-1. Eseménytelen percek következtek, mignem a 27.-ben sikerült az egyenlítés. Majdnem az alapvonaltó indult a tárnoki támadás egy bedobással, amit Nagy István Ilyés Gergő elé dobott. Ezután Kapcsos, Gyulay, majd ismét Kapcsos volt a labda útja. Kapcsos Norbi beadását alőször az érkező Nagy László még hosszan tette maga elé, de valahogy mégis visszakerült a labda, amikor egy védő kézzel ütött bele. A megítélt 11-est Gyulay Gábor laposan lőtte a kapu bal oldalába. A kapus jó irányba vetődött, de nem érte el a labdát. 1-1. A következő jelentős esemény a 36. perc eseménye, amikor egy baloldali 'pakonyi beadásnál Pusztai Csabát előzte meg a kapunk előterében, fejjel, Kerekes Zoltán és gyönyörűen csúsztatta a labdát a kapunkba.
Az első félidőben nagyon erős szél támogatta a vendégeket és a nap is végig szembe sütött nekünk. A szünetben szinte teljesen elállt a szél és az ég is befelhősödött. Ezt csak egy apró adaléknak szántam, hogy az utóbbi időben még az időjárás is ellenünk dolgozik! Persze ez sem indokolta, hogy az 50. percben egy baloldali támadásnak csak szemlélői voltunk. A beadásról a vendégek támadói szerencsére lemaradtak. 53. perc. Egy baloldali tárnoki beadás után, középen először egy pakonyi védő rúg lyukat, de ezt nem tudtuk kihasználni, ma jd a jobboldalra átszálló labdát is beadjuk, de akkor meg Nagy Laci marad le a labdáról a kapu előtt. 56.perc. Egy vendég védő próbálta haza fejelni a labdát kapusának, de az nem érte el. A labda az alapvonalon kiment. Szögletünk után a kaputól 5 méterre a hosszú oldalon Ilyés Gergő fejelt tiszta helyzetből kapu fölé. 60. perc. Egy félpályánál elvesztett labda után Katona Péter cikázott át a tárnoki védelmen, de a visszafutó Gyulay Gábor az utolsó pillanatba még el tudta rúgni Katona elől a labdát. A szöglet után Fülöp Tamás lőtt alig mellé. 63. perc. Nagy László szépen vitte fel a labdát a jobboldalon, középre passzolt Kapcsosnak, de Norbi jó helyzetben elvétette az átadást. 67. perc. Nagy István húzott átlósan befelé a balszélről, majd kipasszolta az oldalvonal mellett futó Ilyésnek, Gergő jól adott be, de labdája lesen találta Nagy Lacit. 68. perc. Wendler Gábor 25 méteres, nagy erejű szabadrúgását védte szögletre Szimandl Gábor. A szöglet után 17 méterről, középről jutottak szabadrúgáshoz a vendégek, amit Dina László végzett el. A sorfal mellett eltekert lapos lővést kapusunk csak kiütni tudta, de az érkező Tóth közeli ismétlését szögletre tudta menteni. 72. perc. Gyulay Gábor a félpályánkról adja haza a labdát, amit Szimandl Gábor először késlekedik visszarúgni a mezőnybe. A rárohanó Tóth Rolandot megpróbálja kicselezni, de Tóth fellöki és az így megszerzett labdát a kapuba lövi. A játékvezető pedig gólt ítél, nem szabadrúgást. 1-3. A bekapott gól után gyorsan tudtunk szépíteni. 74. perc. Szima hosszan rúgja előre a labdát, amit Wendler a saját térfele közepéről fejel vissza Gyulay elé. Gábor visszafalé pöcköli a labdát és az érkező Nagy Dani ismét hosszan rúgja a vendégkapu irányába, ahol Ilyés Geri elől oldalvonalon kívülre tisztáz egy védő. A bedobás Nagy László közreműködésével a felfutó Pusztaihoz kerül. Csaba ballal a kapu elé ível, a labda átpattan Juhász kapus felett, így az az alapvonalnál tartózkodó Czeilinger Péter elékerül. Péter bekanalazza a kapuelé és az érkező Nagy Laci közelröl lő az üresen maradt kapuba. 2-3. A hátra lévő mintegy negyedórában nagy fölényben játszottunk.Előbb Nagy Laci előtt adódott egyenlítési lehetőség, de körelről a kapus kezébe emelt, majd egy jobboldalról elvégzett szabadrúgásra érkezett kitűnően Ilyés Gergő, de közeli fejese kicsivel fölé szállt.  
Sajnos a mai napon ennyi volt csapatunkban és ez kevésnek bizonyult a pontszerzéshez. Nincs más hátra, mint  gratulálni a sportszerű ellenfélnek és sok sikert kívánni az elkövetkezendő fordulókra.
Eleget szeretnék még tenni szertárosunk, Kleman Lajos kérésének. Lajos azt kérte, írjam ki a tudósításban, hogy az öltözőben ilyen rendet, mint a 'pakonyi labdarúgók - beleértve az ifit és a felnőtt csapatot egyaránt - még nem hagyott maga után senki. Köszönjük!!!


K
OVÁCS LÁSZLÓ:

KORCSMÁROS TAMÁS: – Megérdemelt győzelmet arattunk, mert a játék minden elemében többet nyújtottunk, mint ellenfelünk.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz