2018/2019 értékelés - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2018/2019 értékelés

Hírek > 2019
    
Befejeződött a 2018/2019-es labdarúgó bajnokság.

Június 2.-án befejeződött a bajnokság Pest megyében. A tárnoki labdarúgás FELNŐTT férfi és női csapattal és különböző korosztályos csapatokkal képviseltette magát. A 2017/2018-as bajnokság kimagasló eredményeit, ahol többek között négy bajnoki címet is szereztünk, nem sikerült elérnünk, de ez évi eredményeinkre is méltán lehetünk büszkék.
A cikket úgy állítottam össze, hogy a legrosszabb eredményt elért csapattal fogom kezdeni és úgy haladok a legjobb teljesítmény felé. Azt már most elárulhatom, hogy a végére bajnokok maradnak.

Azt gondolom, már a kezdés sem rossz. Ebben a bajnokságban legrosszabb helyezésünk az 5. hely volt, amit U19 korosztályban értünk el. Az előző bajnokságban elért bajnoki címhez képest ez nagy visszaesésnek tűnhet, de tudni kell, hogy nagyon kevés játékos maradt abból a csapatból. Illetve, szerencsére maradt több is, de már a felnőtt csapatban bontogatták szárnyaikat, nem is sikertelenül. U16-os csapatunkból többen is kiegészítették ezt a gárdát. Ők 3 évvel voltak fiatalabbak ennél a korosztálynál. Innen nézve nem is rossz eredmény a 11 csapatos mezőnyben. Amikor sikerült egy kicsit erősebb csapattal felállnunk, akkor az élcsapatokkal is szoros mérkőzéseket tudtunk játszani, fordított esetben viszont egy-egy váratlan vereség is becsúszott.  
Mérlegünk 50%-os: 9 győzelem, 2 döntetlen, 9 vereség
Legjobb góllövőnk Bara Róbert és Takács Patrik 7-7 góllal.
Játszottak: Kürti István, Barki Milán, Száraz Gyula, Eskulits Dávid, Csoma Bálint, Székely Bertalan, Fülöp Richárd, Fülöp Szabolcs, Ruzsinszki Dávid, Kis Péter, Csató Ferenc, Takács Patrik, Tót-Suszt Tamás, Sedlac Attila, Rebi Zsombor, Bara Róbert, Bara Norbert, Demján Dénes, Somogyi Péter, Mészáros Tamás, Hrabina Ádám, Szász Károly, Botta-Dukát Dominik, Farkas Márk, Balog Benjámin, Bobák Gergő, Pátrovics Gábor, Schillinger Bálint, Hallgató Levente.
Edző: Stencinger Norbert

A továbbiakban már csak dobogós csapataink vannak.  
Bronzérmes lett FELNŐTT csapatunk. Ők az őszi 4. helyezésükön javítottak egyet, mégpedig úgy, hogy az ősszel szerepelt játékosok közül nyolc eligazolt a télen, vagy abbahagyta a játékot. Helyettük két fiatal – Csató Ferenc és Csoma Bálint került be a felnőtt keretbe. A keret létszáma csökkent ugyan, de az elszántság nőtt. Ennek eredményeképpen tavasszal nagyon jól rajtoltunk és 7 fordulón keresztül veretlenek maradtunk. Ebben a periódusban 6 győzelem mellett a későbbi bajnok Ráckeve ellen döntetlent értünk el. Első őszi vereségünket Délegyházán szenvedtük el, viszont a 21. fordulóban Ráckevét megelőzve a feljutást jelentő 2. helyet foglaltuk el, úgy, hogy legyőztük a későbbi ezüstérmes Dömsödöt. Az utolsó 5 mérkőzésünk, amiből a sors szeszélye folytán 4-et idegenben játszottunk, bizony elég felemásra sikeredett. Inárcson és Ócsán szoros mérkőzéseken szenvedtünk 1 gólos vereségeket (Inárcs ellen 2-1, Ócsa ellen 3-2) Gyál ellen is csak egy sovány 0-0-ra tellett. Az utolsó két mérkőzés viszont úgy sikerült, ahogy elterveztük. Ecseren 5-0-és sima győzelem, majd az utolsó fordulóban végre ismét hazai pályán játszottunk „örökrangadót” Sóskút ellen. Jó iramú, izgalmas mérkőzésen az utolsó fél órában 0-2-es állásról fordítottunk és győztünk 3-2 arányban. Az mindenképpen elmondható, hogy Kaszás Attila vezető edző és Stencinger Norbert edző kitűnő munkát végeztek és a sokszor betegség, sérülés miatt létszámhiányos együttesből a maximumot kihozva, tavasszal az utolsó pár fordulót leszámítva, jó teljesítményt nyújtva küzdött a csapat a II. osztályba jutásért. Ez végül a 3. hely ellenére is sikerült, mert a 2. helyezett Dömsöd nem vállalta a II. osztályt, igy a PMLSZ minket kért fel az indulásra. Természetesen azonnal igent mondtunk.
Gólkirály Vida Péter lett 27 góllal, akinek ezúton is gratulálok! A legendás Lukács Sanyi óta először, újra tárnoki játékos rúgta a legtöbb gólt a bajnokságban.
A BRONZÉRMES csapat tagjai: Veszeli Tibor csk., Pintér László, Kürti István, Szabó Zoltán, Nagy István, Bakó Gábor, Vida Péter, Tóth Tamás, Demján Dániel, Pusztai Csaba, Nagy Attila, Csoma Bálint, Váradi Gergő, Ruzsinszki Dávid, Takács Patrik, Csató Ferenc, Czeilinger Zsolt, Sárai Ferenc, Demján Dénes, Nagy Dániel, Csibrik György, Székely Bertalan, Ilyés Attila, Mészáros Tamás, Eskulits Dávid, Erőss Zsolt, Hrabina Ádám, Sárosi Róbert, Sztojka Renátó, Péter Krisztián, Viszokai János, Demeter Szabolcs
Vezető edző: Kaszás Attila
Pályaedző: Stencinger Norbert

Ennél már csak jobb jöhet, mármint jobb eredmények. Következzenek az ezüstérmesek.  
U14. Indulásnál úgy gondoltuk, hogy 3 csapat legesélyesebb a bajnoki címre és az aranyérem sorsa az Asterix SC Érd a Viadukt SE és közöttünk fog eldőlni. Már ősszel kiderült, hogy ebből a hármasból az érdiek kiesnek, mert Biatorbágyon, majd Tárnokon is sima vereséget szenvedtek. Mi Bián 3-0-ás félidei vezetésről végül csak remiztünk, mégis őszi elsők lettünk, mert meglepetésre a Viaduktnak még egy döntetlen becsúszott az addig közepesen szereplő Budakeszi LA-tól, méghozzá otthon. Szép reményekkel és reális bajnoki esélyekkel indultunk neki a tavaszi folytatásnak. Ment is minden, mint a karikacsapás. Általában nagy gólkülönbségű, biztos győzelmeket szereztünk és május 5.-én következett volna legnagyobb vetélytársunk elleni visszavágó, de a nagy esőzés miatt 14.-ére lett halasztva. Itt saját szavaim helyett inkább Nagy Dániel edző szavait idézem. A mérkőzés után így nyilatkozott. „Az eső miatt elmaradt Biatorbágy elleni mérkőzésünk végül így is esőben került sorra. Azt gondolom hogy a mérkőzés elején kissé kapkodtunk. Le le maradoztunk embereinkről, ezt kihasználva gólt/gólokat  tudtak elérni ellenünk. Ezt leszámítva  végig meccsbe voltunk ellenfelünkkel, sőt! Játékban többet mutattunk a biai csapatnál és több szépen kidolgozott helyzetünk volt. Sajnos nem sikerült ezeket kihasználnunk. Ettől függetlenül gratulálok mindenkinek a csapatból, mivel derekasan küzdöttek és nem adták fel, ez óriási erény egy csapat jövőjét tekintve.” Így történt, hogy Biatorbágyon kívül mindenkit oda-vissza legyőzve 2. helyen végzett a csapat.
A góllövő listán Molnár Hunor 20 góllal 3. lett.
Az EZÜSTÉRMES csapat tagjai: Koma Bálint, Szűcs Dániel, Balog Dániel, Bereczki Milán, Koperda Gergő, Pocseg Edmond, Molnár Hunor, Szilágyi Ákos, Loboda Lőrinc, Lukácsi János, Horváth Bendegúz, Kulcsár Levente, Turi Balázs, Almási Patrik, Tót-Suszt Ádám, Kiss-Móger Mihály, Kleman Dávid, Giczi Patrik, Katona Ádám, Csurár Imre, Demeter Dániel  
Edző: Nagy Dániel

U16. Akár az U14-es csapatnál, itt is három csapat emelkedett ki a mezőnyből: Nagykáta, Abony és Tárnok. Ez a 3 csapat nem kapott ki a többiektől sem otthon, sem idegenben. Azzal, hogy Nagykáta első körben minket és Abonyt is verte, lépéselőnybe került ősszel. Mi itthon kaptunk ki tőlük 0-2-re, viszont Abonyt idegenben vertük ugyan ilyen arányban. Így jutott az őszi tabellán a 2. hely, amin nem tudtunk tavasszal sem javítani, de megőrizni igen. Tavasszal nálunk sorra születtek a győzelmek, bár Pilisen nekünk is becsúszott egy döntetlen. Abony viszont két csapat ellen is csak döntetlent ért el. Közben Nagykáta is vesztett 4 pontot. Ilyen eredmények mellett nagyon izgalmasan alakult hármunk között a finálé. A 21. fordulóban ugyan elszenvedtük második vereségünket is Nagykátán, de ismét nyílttá tette a bajnoki cím kérdését, hogy az addig már több pontot is elhullajtó abonyiak 1-0-ra legyőzték Nagykátát a 22. fordulóban. Ez azt jelentette, hogy maradt még reményünk bajnokságot nyerni. A véghajrá nem úgy sikerült számunkra, ahogy elképzeltük. A következő fordulóban a 'kátaiakat verő csapat látogatott hozzánk, de mi sem bírtunk velük. Kiélezett, remek mérkőzésen gól nélküli  döntetlen született, ami már a bajnoki címet jelentette Nagykátának. A hátra lévő két fordulót ugyan simán nyertük, de ez csak az ezüsthöz volt elég. Nagykáta nagyszerű csapat. A Bajnokok Tornáját is megnyerték, kiütéses 8-0-ás győzelmet aratva az Északi csoport bajnoka, Gyömrő ellen.
A góllövő listán Fülöp Richárd a 3. helyen végzett 49 góllal.  
Az EZÜSTÉRMES csapat tagjai: Ruzsinszki Bálint, Farkas Márk, Balog Benjámin, Sedlac Attila, Fülöp Szabolcs, Fülöp Richárd, Száraz Gyula, Rebi Zsombor, Prókai Attila, Szász Károly, Somogyi Péter, Somogyi Ádám, Németh Bence, Botta-Dukát Dominik, Hoppál Dániel, Pátrovics Dániel, Giczi Milán, Bartók Dezső, Koperda Gergő, Pocseg Edmond, Kleman Dávid, Hallgató Levente, Schillinger Bálint
Edző: Kovács László

NŐI csapatunk rengeteget fejlődött az elmúlt évek során. A 2016/2017-es bajnokságban szerzett már ezüstérmet, ám ez a mostani ezüst még annál is értékesebb, hiszen ez a bajnokság „kétszintes” volt. Ősszel volt egy alapszakasz, ahol a bajnoki cím azon múlott, hogy az örök rivális és mumus METIS csapata ellen az idegenbeli döntetlen mellett, hazai pályán 1-0 arányban elvesztettük mérkőzésünket. Az alapszakaszban ez volt egyetlen vereségünk és ezzel a 2. helyen végeztünk. Tavasszal következett a rájátszás a Felső házban, ahol csoportunkból is az 1-3 helyezettek (METIS NFC, Tárnok KSK, Érdi VSE) és az Északnyugati csoportból is az 1-3 helyezettek (Környe SE, Fortuna SE-Komárom, Pénzügyőr SE Pinkbull) jutott be. Itt is a METIS-sel vívtuk a legnagyobb csatát a bajnoki címért, de mindössze 2 vereséggel, 22 pontot gyűjtve, egyetlen ponttal ismét a METIS NFC mögé szorultunk a 2. helyre. A bajnoki ezüst mellé a lányok begyűjtötték a Pest Megyei Női Kupát is, ami óriási fegyvertény volt. Négy ellenfelet kellett két vállra fektetni. 1. fordulóban: Tárnok KSK – Üllő SE 8-0, 2. forduló: Budaörs – Tárnok KSK 0-5, 3. forduló: Tárnok KSK – Gödöllői SE 4-1. A döntőig jutva rúgtak lányaink 17 gólt és mindössze 1-et kaptak. Kitűnő statisztika. Június 2.-án Üllőn rendezték a Pest Megyei Kupa férfi és számunkra fontosabb női döntőt. A döntőben, az elődöntőhöz hasonlóan ismét gödöllői csapat volt az ellenfelünk és ez a csapat sem tudta megakadályozni lányaink győzelmét. A döntőben Soltész Bettina 2, Zsikla Ibolya és Molnár Nikolett góljaival 4-1 arányban nyertünk a Gödöllői SK ellen. Ezzel a lányok eddigi legnagyobb sikerüket érték el.
Az alapszakasz gólkirálynője Gál Henrietta lett 8 góllal, 3. Soltész Bettina, Varga Gréta és Zsikla Ibolya 5-5 góllal
A főtáblán Busch Zoltánné 5 góllal 3. lett  
Az EZÜSTÉRMES és KUPAGYŐZTES csapat tagjai: Ábel Eszter, Bányai Barbara, Busch Zsoltné, Czuczor Krisztina, Gál-Győri Renáta, Gál Henrietta, Görcs Tamara, Gyeszát Emese, Kardos Lászlóné, Marczel Panna, Molnár Nikolett, Rebenák Dorottya, Schmidt Zsuzsanna, Soltész Bettina, Szarkáné Pápai Éva, Szenténé Wágner Katalin, Varga Dominika, Varga Gréta, Vörösné Károly Diána, Zsikla Ibolya
Edző: Gál Tibor, Szimandl Gábor

Most pedig következzenek a bajnokok.
U15. Nem is tudom miről írjak, hiszen ebben a korosztályban bajnoki címünket illetően szinte semmi izgalom nem volt. Nagy fölénnyel nyert a csapat bajnokságot. 3 fordulóval a vége előtt már matematikailag sem foghatta be a srácokat egyik ellenfelünk sem. Végül 9 pontos előnnyel, 18 mérkőzésből 16 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereséggel zártunk. A döntetlen (0-0) az ezüstérmes Örkény otthonában született még ősszel. A vereséget a 3. helyezett Táborfalva otthonában szedtük össze. Erről a mérkőzésről azért el kell mondani, hogy egyazon időpontban játszott U16 csapatunk Dabason, ahol az ezüstérem megszerzése forgott kockán, itt pedig már tét nélkül játszhattunk, így 8 játékos is azon a mérkőzésen szerepelt az U15-ből. Az ő hiányukat azért erősen megérezte a csapat.
Egy kicsit hiányérzetem van még, ami Somogyi Ádám 6. helyezését illeti, amit 16 góljával ért el. Hiányérzetem nem Ádám miatt van, hanem Ráckeve és Hernád miatt. Ez a két csapat nem állt ki ellenünk és azt gondolom, nem túlzott az a megállapítás, hogy Ádám igen jó eséllyel növelhette volna ellenük góljainak számát a még jobb helyezés reményében, ami így nem adatott meg neki. Somogyi Ádám egyébként tavasszal a Pest megyei U15-ös válogatottba is meghívást kapott.
A bajnoki cím jogosította fel U15-ös csapatunkat, hogy induljon a Bajnokok Tornáján. Ráadásul ennek rendezését meg is kaptuk. Három csapat vett ezen részt, akik körmérkőzésen döntötték el, hogy ki legyen a Bajnokok Bajnoka. Eredmények: BFTSE Tárnok – Ferihegy-Vecsés 4-0, Ferihegy-Vecsés – Kistarcsai VSC 1-10. Ezután a két győztes találkozott a bajnoki címért: Kistarcsai VSC – BFTSE Tárnok 2-0. Játék alapján talán mi érdemeltük volna a győzelmet, de a focit gólra játsszák. Az egyébként jól játszó Kistarcsa szinte 100%-osan kihasználta helyzeteit, mi viszont még 11-esből sem találtunk kapuba.  
Az ARANYÉRMES és Bajnokok Tornáján EZÜSTÉRMES csapat tagjai: Balog Dániel,Bereczki Milán, Giczi Milán, Hoppál Dániel, Horváth Bendegúz, Kiss-Móger Mihály, Kleman Dávid, Koperda Gergő, Koma Bálint, Kulcsár Levente, Loboda Lőrinc, Molnár Hunor, Németh Bence, Pátrovics Dániel, Pocseg Edmond, Prókai Attila, Ruzsinszki Bálint, Somogyi Ádám, Szilágyi Ákos, Tót-Suszt Ádám
Edző: Kaszás Attila

Az öregfiúk illetékeseitől elnézést kérek. Tudom, hogy nem én vagyok csapatukkal kapcsolatban a legavatottabb, de ez az írás úgy komplett, ha ők is szerepelnek benne. Annál is inkább, hiszen dicséretre méltó eredményt értek el! Bajnokok lettek!
ÖREGFIÚK „három szűk esztendő” után, amikor folyamatosan „csak” az ezüstérem sikerült Sóskút mögött, most végre meglett az aranyérem. Azt gondolom a tárnoki öregfiúk „beérett”! Hogy mennyire volt megérdemelt a siker? Nagyon-nagyon megérdemelt volt! Az a csapat, amelyiket ellenfelei egy egész bajnokság során képtelenek legyőzni az méltán lehet büszke a bajnoki címre. A statisztika is maximálisan ezt támasztja alá: 20 győzelem, 3 döntetlen, vereség nélkül. 76-15-ös gólkülönbséggel.  
A gólkirályi címet Ducsai Donát 30 góllal szerezte meg.  
Az ARANYÉRMES csapat tagjai: Bakó Gábor, Craciun Ion, Csősz János, Dajkai Zsolt, Dózsa István, Ducsai Donát, Ébel Attila, Fagyal Bertalan, Huszár Lajos, Kapunics Zoltán, Körmendi Tibor, Kupi János, Márton Lajos, Mihály Tamás, Mráz István, Nahaj Gergely, Ott Ákos, Pécsi Norbert, Ruzsinkó Zsolt, Schrenck Rajmund, Szabó Emil, Szabó Zsolt, Takács György, Takács Károly, Tóth József, Veszeli Gábor, Veszeli Tibor
Edző: Somogyi Henrik

A legfiatalabbak óvodás kortól 13 évesig továbbra is a Bozsik Tornákon mutatják meg, hogy mit tanultak az edzéseken. Játékosan edzenek és játékosan versenyeznek.
Az ideihez hasonló sikeres éveket kívánok a tárnoki labdarúgóknak és a tárnoki labdarúgásnak!

                                                                                                        Szabó Tamás Manszur
  
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz