17.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

17.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2018/2019 > Tavasz

Tárnok BKSK - Ráckeve VAFC 2-2 (0-1)
Tárnok KSK, 2019-03-02 - szombat 14:00


Játékvezető: Márton Lajos
Aszisztens: Berkes István, Risz Domonkos

Gól: Nagy Dániel 70' 82' ill. Gyurcsányi Péter 35' (11-esből), Török Csaba 57'

Lapok: Bakó Gábor 19' , Váradi Gargő 88' ill. Kelemen Gábor 28' , Dudu Gbubemi Kenny 55' , Földi Roland 89'

A forduló további eredményei: Szigethalom SC - Diósdi TC 1-1, Délegyháza KSE - Perbál SC 3-1, Dömsödi SE - Táborfalva KSE 8-0, Inárcs VSE - Újlengyel DSE 1-3, Gyáli BKSE - Pátyi SE 3-3, Ecser SE - Sóskút SKE 2-2

Szabadnapos: Ócsa VSE


Tárnok BKSK: Pintér László 7 - Nagy Dániel 7, Veszeli Tibor 7, Csibrik György 7, Nagy István 7 - Czeilinger Zsolt 6, Bakó Gábor 7 (Csoma Bálint 60' 7) - Takács Patrik 5 (Tóth Tamás 69' 0), Vida Péter 7, Sárai Ferenc 6 - Ilyés Attila 6 (Váradi Gergő 62' 7)
Kispad: Kürti István, Demján Dániel, Demján Dénes, Ruzsinszki Dávid
Edző: Kaszás Attila

Ráckeve VAFC: Zelei Tamás - Gyurcsányi Péter, Kelemen Gábor (Tóth Roland 52'), Márkus Zsolt, Agulanna Morris Uchenna (Földi Roland 63'), Varga Bertalan, Dudu Gbubemi Kenny, Horák Gyula, Török Csaba, Tóth Dávid, Kecskés Zsolt (Nádasdi Miklós 62')

Kispad: Lajtos Levente, Tóth József, Mosoni Attila, Földesi Kristóf

Edző:


Amióta a Tárnok felnőtt csapatának mérkőzéseiről tudósítok (immár 16 éve) a Ráckeve elleni csaták - amikor azonos csoportban voltunk a dunaparti csapattal - mindíg emlékezetesek, izgalmasak és jó színvonalúak voltak. Nem volt ez másképpen ezen a mai találkozón sem. Csak, hogy a legutolsó - őszi - mérkőzésre utaljak, amikor idegenben kétszer is két gólos hátrányból álltunk fel. 2-0-ás, majd 4-2-es hátrányból hoztuk végül döntetlenre a mérkőzést. Ma is megkaptuk a 0-2-es hátrányt és ma is döntetlen lett a vége. Ma is óriási csatát vívtak a fiúk, ma is izgalmas, jó iramú és szinvonalas mérkőzést vívott a két csapat.

Az elsőhelyzet a vendégek előtt adódott a 7. percben. Szerencsére a jónak ígérkező kiugratás már lesen találta játékosukat. A 12. percben Nagy István szerelt és Vidához passzolt. Peti két csel után a térfelünkről indította hosszú lapdával a kiugró Sárait. Feca már csak a kapussal volt szemben, amikor lapos lövéssel próbálkozott, de Zelei szögletre ütötte a labdát. Nagy ziccer vot! Nem sokat kellett várni a ziccerre a másik oldalon sem. Kecskés ugratta ki Agulannát, aki elől Pintér Laci kifutva, lehalászta lábáról a labdát, de közben az asszisztens is lest jelzett. Ezután a félidő hajrájáig többnyire ügyes, nagyiramú mezőnyjáték folyt. A támadások ennek ellenére ritkán okoztak veszélyt, mert a védelmek kitűnően működtek mindkét oldalon. Talán nekünk volt hajszállal nehezebb dolgunk, mert Ráckeve támadójátéka volt valamivel aktívabb. Már a labdakihozatalunknál keményen letámadták védőinket. Közben Pintér Lacinak kellett védeni egy közeli lövést. A tuloldalon Vida Peti verekedte át magát a jobboldali védőn, de éles szögből leadott lövése egy védőn megpattanva elment a kapu előtt. A 35. percig feltörhetetlenek voltak a védelmek, ám ekkor Márton Lajos játékvezetőnek sikerült "feltörni" a mienket. A 16-oson belül Csibrik Gyuri szerelte Agulannát, aki látványosan feldobta magát. Ezt a videófelvételen is nagyon jól látni. Játékosaink tehát jogosan reklamáltak a játékvezetőnél, aki hajthatatlan maradt. A jogtalanul megítélt büntetőt Gyurcsányi Péter a jobbra elugró Pintér mellett a bal alsó sarokba lőtte. 0-1. A félidő vége előtt pár perccel Dudu kapott sárga lapot egy Vida elleni szabálytalan szerelésére, illetve az utána következő heves reklamálására. Ez azért fontos, mert a II. félidőben ugyan ő kíméletlenül felrúgta Vidát egy újabb sárgáért, ami önmagában akár piros is lehetett volna, így ki kellett állnia. Megjegyzem, hogy a két eset között Takács Patrikot rúgta fel, aminél még megúszta a második sárgát.

A második játékrész nem indult jól. Dudu kiállítása után két perccel Török Csaba ugrott ki a leshatárról. Lest reklamáltunk, de legyünk következetesek. Visszanézve a videófelvételt, itt egyértelmű, hogy tényleg a leshatár volt és nem les a kiugrás. Egyedül törhetett kapura. A kifutó Pintér Laci mellett is elrúgta a labdát és 1 méterről passzolt a hálóba. 0-2.

A második kapott gól után egyre nagyobb fölénybe kerültünk a létszámban megfogyatkozott vendégek ellen. Szórványos ellentámadásaik viszont rejtettek magukban veszélyeket a kinyílt védelmünkkel szemben. A 70. percben sikerült a szépítés. Jobboldali támadásunk után szabadrúgáshoz jutottunk. Az oldalvonal közeléből, éles szögből, Váradi Gergő végezte el a rúgást. Az élesen belőtt labdájába a kapu előtt Nagy Dani ért bele és róla vágódott a kapuba a labda. 1-2. Óriási versenyfutás kezdődött az idővel. Nekünk egyre sürgősebb lett, a vendégek viszont egyre ráérősebbek lettek. Ahol csak lehetett húzták az időt. Egy-egy szabálytalanság után egyre lassabban keltek fel a földről. A cseréket pedig igazán rekordlassúsággal bonyolították. Azt gondolom, hogy ez azért nem érte el a sportszerűtlenség határát. A bosszantó inkább az volt, hogy mindezt "büntetlenül" tehették. A spori ugyanis egyetlen másodpercet sem hosszabbított. Azért szerencsére a lefújásig sikerült még egy gólt szereznünk, amivel legalább az egyik pontot itthon tartottuk. A 82. percben Csoma Bálint végzett el az oldalvonal közeléből szabadrúgást. A jobb lábbal elvégzett pontrúgásután a labda éppen az ötös környékére csavarodott, ahol némi kavarodás után ismét Nagy Dani állt a legjobb helyen és jobboldali védőnk második találata az egyenlítést jelentette. 2-2. A srácok a hátralévő percekben is mindent megtettek a döntő találat megszerzéséért, de ez már nem sikerült.

Nagyon jó csapat ellen sikerült 0-2-ről itthon tartani az 1 pontot. Ezen a mérkőzésen nagyot harcoltak a játékosaink, amért gratulációt érdemelnek!

Kaszás Attila:
A videó egyértelműen bizonyítja, hogy Csibrik nem bántotta a ráckevei játékost. Inkább még ő lépett Gyurec lábára. Nagy alakítás volt Agulanna Morristól. A 11-es jogtalan volt. Emlékszem egy szituációra, amikor Vida Peti esett el a 16-oson belül. Az inkább befújható lett volna, azt meg tovább engedte a spori.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz