14.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

14.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2017/2018 > Tavaszi mérkőzések

Tárnok BKSK - Dömsödi USE 9-1 (2-0)
Diósdi TC Sporttelep (műfű), 2018-03-03. szombat 13h


Játékvezető: Mércse I. László
Aszisztens: Csorba István Csaba, Józsa Ferenc

Gól: Váradi Gergő 15', Sárai Ferenc 20', Nagy Dániel 57', Nagy István 75' 85' 90', Mészáros Tamás 78', Tóth Tamás 80', Pusztai Csaba 88'  ill. Veszeli Tibor 89' öngól

Lapok: Örsi Szilárd 59', Rácz Roland 86'

A forduló további eredményei: Szigetcsép SC - Szigetszentmárton KSE 2-3, Dunafüred-Százhalombatta - Délegyháza KSE 2-5, Kiskunlacháza SE - Bugyi SE II. 3-2, Szigetbecse SE - Dunaharaszti MTK II. 2-2, Sóskút SKE - Érdi VSE II. 6-0, Dunavarsányi TE II. - Szigethalom SC 5-2


Az utóbbi napok kemény minuszai valamelyest enyhültek. A diósdi műfüves pálya hó nélkül, szépen letakarítva várta a tavaszi nyitányt, vagyis mérkőzésünket a vendég Dömsöd ellen. Ősszel Dömsödön 9-1-es győzelemmel kezdtük a bajnokságot. Ha visszaemlékszünk, igazából 10-1 volt, csak akkor Tóth Tomi gólját kifelejtette a jegyzőkönyvből a játékvezető.

A mérkőzés 1 perces néma tiszteletadással kezdődött. Játékosunk, Nagy Attila édasapja tegnap hunyt el. Neki szólt a gyásszünet.

Csapatunk az első pillanattól kezdve mezőnyfölénybe játszott, de ennek ellenére sem mondható, hogy könnyű dolgunk volt az első félidőben. Szívós, keményen védekező ellenfelünk most jobb benyomást keltett, mint ősszel, hazai pályán. Az első negyedóra végén sikerült feltörnünk védekezésüket. Váradi szabadrúgás gólját pár perc múlva Sárai gólja követte, de a félidőben ennyi volt.

A második játékrész eleje sem volt könnyebb. Újabb gólunkra ebben a félidőben is kb. negyedórát kellett várni. A 3-0 azért már megnyugtató előny volt, de sokáig ezután sem sikerült gólt elérnünk annak ellenére sem, hogy egyre nagyobb fölényben játszottunk és egyre többször kerültünk helyzetbe. Viszont a szórványos dömsödi támadások azért rejtettek magukban veszélyt. Bizony nem csak nekünk, de nekik is voltak helyzeteik ebben az időszakban. Szerencsére az utolsó 15-20 perc már óriási fölényt mutatott a javunkra. Ekkor megszereztük 4. gólunkat és innentől kezdve nem volt megállás. Folyamatosan lemaradásban voltam a gólokok jegyzetelésével, olyan sűrűn estek egészen a mérkőzés befejezéséig. Az igazán jó az volt számunkra, hogy ezek döntő többségét a mi javunkra írhattuk, ami számszerint 6 gól volt. Ellenfelünk csupán egyet szerzett, amit igazából Veszeli Tibi nevéhez könyveltek, miután a labda az ő fejéről csúszott a hálónkba.

A mérkőzés góljai.

15. perc: Váradi Gergőt akasztották 25 méterre a kaputól az oldalvonal közelében. A szabadrúgást is ő végezte el. Labdája a kapu irányába szállt, aminek az ívét Czékmán kapus elszámította és a labda a hálóban kötött ki. 1-0.

20. perc: Második gólunkban ismét benne volt a vendégek kapusa. Kürti Viktor szabadrúgását a kapus éppen Sárai Ferenc elé ütötte, aki nem hibázott és 7 méterről lőtt a kapuba. 2-0.

39. perc: Nem volt ugyan gól, de csak azért, mert a játékvezető az aszisztens jelzésére nem adta meg Vida Peti szabályos találatát.  Történt, hogy Kürti Viktor vezette fel a labdát a jobboldalon, majd a védő közelébe érve elrúgta mellett a labdát és saját maga startolt is rá, vagyis Viktor saját magát szöktette. A védőt ezzel faképnél is hagyta és utolérve a bőrt, beadott a középen tisztán álló Vida Petinek, aki a kapuba belsőzött. Láss csodát, a játékvezető az aszisztens intésére lest ítélt. Nem értettem, de csak arra tudok következtetni, hogy Kürti annyira gyors, hogy ha saját magát indítja, akkor is lesre tud futni. Arról ugyanis, hogy más lett volna lesen szó sem lehetett, hiszen a labdára csak Viktor mozdult és a beadásig csak ő ért hozzá. Lelketek rajta Sporik!

47. perc: A játékvezető ítéletének köszönhetően most sem születhetett újabb gólunk. Váradi és védője futott a dömsödi kapu felé úgy, hogy a labdát Váradi vezette. A 16-oson belülre érve - kb. 2 méterre a 16-os vonalon belül - a védő összerúgta Gergő bokáját. A látvány mellé a kispadig elhallatszott a boka csattanása. A játékvezető szerint nem volt tizenegyes. Az aszisztens is elismerte, hogy az eset egyértelműen 11-est ért, csak éppen nem jelezte kollégája felé. Na ennyit a bíráskodás színvonaláról!

A fenti két esetet követően ígérem, hogy minden már csak a gólokról fog szólni.

57. perc: Váradi Gergő beadását Nagy Dani fejelte kapuba 3 méterről. 3-0.

75. perc: Bakó Gábor fordította át a labdát a jobboldalról a bal szélre. A labda Pusztai Csabához került, aki középre gurított, Nagy Istvánhoz. Sövény 5 méterről lőtt a kapuba. 4-0.

78. perc: Ducsai Donát beadását követően, Tóth Tomi pattintotta a labdát tovább, amit az érkető Mészáros Tamás lőtt hálóba. 5-0.

80. perc: Egy rosszul elvégzett kapukirúgás után Sövény csapott le a labdára. Egyből a jó helyzetben lévő Tóth Tamáshoz továbbított. Tomi egy szép cselt követően lőtt gólt. 6-0.

85. perc: Felpassz után került Nagy Istvánhoz a labda, aki Tóth Tomi előző receptje szerint járt el. A védőt kicselezve lőtt kapuba. 7-0.

88. perc: Bakó Gábor keresztbe emelt labdáját Pusztai Csaba kapásból továbbította a dömsödi kapuba. 8-0.

89. perc: A vendégek megszerezték szépítő góljukat. Egy beadásnál Pinyő hibázott és a menteni akaró Veszeli Tibi fejéről csúszott kapunkba a labda. 8-1. Öngól.

90. perc: Nagy Atesz adott laposan középre. A labdára Nagy István érkezett és lőtt a hálóba, kialakítva ezzel a 9-1-es végeredményt.


Tárnok BKSK: Pintér László 0 - Nagy Attila 8, Veszeli Tibor 7, Nagy Dániel 7 (Eskulits Dávid 80' 0), Nagy István 9 - Viszokai János 7, Hrabina Ádám 7 (Mészáros Tamás 46' 7) - Sárai Ferenc 7 (Tóth Tamás 46' 7), Kürti Viktor 7 (Ducsai Donát 52' 7), Váradi Gergő 8 (Pusztai Csaba 60' 7) - Vida Péter 7 (Bakó Gábor 52' 7)
Edző: Kaszás Attila

Dömsödi USE: Czékmán Kálmán - Rácz Roland, Vadász Péter Gyula, Őrsi Krisztián, Szabó Attila Gyula, Simonidesz Benjámin, Bábel Norbert, Szabó István, Holczimmer Márk, Őrsi Szilárd, Varga Csaba

Csere: Molnár Ferenc, Bábel Ferenc, Göllény Zsombor

Edző:

Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz