13.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

13.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2018/2019 > Ősz

Tárnok BKSK - Gyáli BKSE 0-4 (0-0)
Tárnok, 2018-11-11 - vasárnap 10:00


Játékvezető: Zsélyi Csaba
Aszisztens: Weil Levente, Józsa Ferenc

Gól: Gál Roland 67' 67' 81', Nádasi András 87'

Lapok: Péter Krisztián 54' , Vida Péter 69' , Bakó Gábor 72' , Veszeli Tibor 78' , Nagy Dániel 82' ill. Vargyas Csaba 41'

A forduló további eredményei: Ecser SE - Inárcs VSE 1-4, Táborfalva KSE - Diósdi TC1-2, Újlengyel DSE - Kiskunlacháza SE 3-0, Ráckeve VAFC - Szigethalom SC 1-1, Pátyi SE - Délegyháza KSE 2-0, Sóskút SKE - Dömsödi SE 2-3, Ócsa VSE - Perbál SC 1-2


Tárnok BKSK: Pintér László 7 - Nagy Dániel 5-2=3, Veszeli Tibor 5, Csibrik György 5, Czeilinger Zsolt 4 - Bakó Gábor 5, Mészáros Tamás 4 (Hrabina Ádám 5), Takács Patrik 4 (Sztojka Renátó 0), Demján Dénes 4 (Ilyés Attila 5) - Vida Péter 5-2=3, Péter Krisztián 5 (Ruzsinszki Dávid 74' 0)
Kispad: Szabó Zoltán, Tóth Tamás
Edző: Kaszás Attila

Gyáli BKSE: Burján Zsolt - Hamza Tamás, Tamás Ferenc, Dávid Péter, Gál Roland, Nádasi András, Király Krisztián, Vargyas Csaba, Jószai Gábor, Szatmári Zsolt, Varga Ádám (Csontos Tibor 71')

Edző:


Megnéztem a néhány héttel ezelőtt nálunk lejátszott Szigethalom - Gyál mérkőzést, amit nagy küzdelemben tudott csak megnyerni Szigethalom. Akkor úgy láttam, hogy Gyál nem olyan rossz csapat, mint azt a helyezésükből következtetni lehetne. Ezt a mai mérkőzésen be is bizonyították. Megerősített, stabil védelemmel álltak fel ellenünk. Ez olyannyira hatékony volt, hogy az első félidőben nem volt helyzetünk, még kapura lőni sem sikerült. Ez nem azt jelenti, hogy a vendégek irányították volna a játékot, nem játszottak fölényben, de ez csak a mezőnymunkára volt igaz. Kapura a gyáli játékosok voltak sokkal veszélyesebbek. Kétszer is bravúr kellett Pinyőtől, hogy hálónk érintetlen maradjon, egyszer pedig óriási helyzetet lőtt alig mellé Szatmári.

A második játékrész viszont számunkra maga volt a rémálom. Lényegesen jobban kezdtünk, mint az elsőben. Helyzeteink voltak, amik kimaradtak és két ilyen kimaradt helyzet után Gál Roland két gólt is szerzett, fellazult védelmünk mellett. Egy szabadrúgásunk után Vida Péter mesteri fejese végre utat talált Burján hálójába. Legnagyobb meglepetésünkre Zsélyi játékvezető, Józsa partjelző intésére lest ítélt. Nem tudom, hogy az asszisztens mikor nézett oda, de a szabadrúgás elvégzésekor biztos nem, mert Vida több méterrel a védők mögül, mélységből indult a labdára és fejelt a hálóba. Pár perccel későb kezdődött el igazán a "horror".

Vida Peti harcolt meg egy labdáért, miközben elkövetett egy sima szabálytalanságot, de még ugyan azzal a lendülettel összerúgott a labdán - hangsúlyozom a labdán - egy másik játékossal, akinek gyengébb volt a lába, mint Petié és ápolásra szorult. Zsélyi spori beintette ápolásra az addig is a kispadon illetéktelenül tartózkodó Boda Imrét, akinek első dolga az volt, hogy beszóljon játékosunknak. Igaz, ezt normális hangnemben tette, mire Peti egy picit morcosan reagált és azt mondta Bodának: Miért ugatsz nekem b@zdmeg. Nemvolt egy udvarias visszaszólás, de azért ez a játék hevében nem szokatlan. A játék hevében ennél sokkal durvább mondatok is elhangzanak (hangzott el ezen a mérkőzésen is oda és vissza), ez viszont Zsélyinél kiállítást ért, pedig tényszerűen csak az történt, hogy egy illetéktelenül a pályán és kispadon tartózkodó "civil", mégha volt NB I.-es játékosról is van szó, beszólt egy játékosunknak, aki visszaszólt neki. A történethez hozzátartozik még, hogy Kaszás Attila és Boda Imre között az eset után kisebb vita alakult ki. Edzőnk kérdőre vonta Bodát, hogy milyen alapon szólt be játékosunknak, mire ö sunyi módon letagadta, hogy bármit mondott volna. Ha nincs beszólás egy illetéktelentől, akkor kiállítás sincs. Kaszás a továbbiakban - teljesen normális hangnemben - kérdőre vonta Zsélyit, hogy miért tartózkodott Boda a pályán? Mivel a játékvezető ezt nem tudta megindokolni észérvekkel, azt a megoldást választotta, hogy Attilát is leküldte a pályáról.

Azután történt még egy kiállítás és természetesen ez sem szabálytalanság, hanem szintén játékvezetői önérzet megsértése miatt. A harmadik gól előtti támadásnál Gál Roland leshelyzetben kapta a labdát, de Weil asszisztens nem jelzett és a csatár gólt lött. Ekkor többen is reklamáltak a játékosaink küzül és Nagy Dani sértő szavakat is használt, amiért a játékvezető őt is kiállította.

Befejezés előtt pár perccel még kaptunk egy gólt. Nem kétséges, hogy a mérkőzést megérdemelten nyerték a mai napon jobb teljesítményt nyújtó vendégek. Ha csak a játékot nézzük, akkor szoros, jó és izgalmas mérkőzést láthattunk. Mindkét csapatban voltak jó teljesítmények. Nálunk sajnos kapusunké, Pintér Lacié volt a legjobb. (Jobban szoktam örülni, ha ezt a címet inkább csatár nyeri) A mellékes események viszont igazán nem hiányoztak és sajnos hiába volt jó mérkőzés, leginkább ezek határozták meg a találkozó hangulatát. Pontosan így lehet pattanásig feszíteni a játékosok és nézők idegeit, pontosan így, ahogy ezt Zsélyi Csaba játékvezető tette.

Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz