12.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

12.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2017/2018 > Őszi mérkőzések

Tárnok BKSK - Szigethalom SC 3-2 (2-2)
Tárnok KSK, 2017-11-11 - szombat 13:00


Játékvezető: Tímár Lóránd
Aszisztens: Csoknyai István, Kullai István Mihály

Gól: Viszokai János Dániel 5', Sárai Ferenc 40', Váradi Gergő 58' ill. Komlósi Gábor 15', Szucsik Zoltán 26'

Lapok: Lingli Gábor 48' , Csibrik György 78' ill. Bál János 51' , Nagy Péter Pál 62' , Szucsik Zoltán 78'

A forduló további eredményei: Szigetszentmárton KSE - Bugyi SE II. 4-2, Délegyháza KSE - Szigetcsép SC 5-0, Érdi VSE II. - Kiskunlacháza SE 2-1, Dunaharaszti MTK II. - Sóskút SKE 0-1, Dunavarsányi TE II. - Szigetbecse SE 3-0 félbeszakadt, Dömsödi USE - Dunafüred-Százhalombatta 5-2


Tárnok BKSK: Szabó Zoltán 8 - Czeilinger Zsolt 8, Veszeli Tibor 8, Viszokai János 8, Pusztai Csaba 8 (Nagy István 46' 8) - Bakó Gábor 9, Csibrik György 9, Lingli Gábor 8 (Ilyés Attila 71' 0) - Sárai Ferenc 9, Vida Péter 8 (Páncél Péter 90' 0), Váradi Gergő 9 (Demján Dénes 88' 0)
Kispad: Pintér László, Ducsai Donát, Tóth Tamás
Edző: Kaszás Attila

Sózigethalom SC: Szucsik András, Bál János (Prémusz Róbert 66'), Takács Zsolt, Toldi Bence (Csontos Róbert 59'), Kovács Béla, Komlósi Gábor, Novák Norbert, Szenftlében Károly, Szucsik Zoltán, Nagy Péter Pál, Becsei István (Pádár Róbert 38')

Kispad: Nagy Tamás, Palásthy Norbert
Edző: Tóth Csaba Tibor

Rangadóhoz illő hangulatot vártunk a mai mérkőzéstől és ezt maximálisan meg is kaptuk. A játék színvonalának az is kedvezett, hogy éppen a kezdésre az erős szél is elállt, így novemberhez képest jó volt az idő a futballhoz. Talán csak a talaj volt némileg csúszósabb a kelleténél és ez néhányszor meg is tréfálta a játékosokat.

A vendégek kezdték a játékot és szinte percekig csak a saját térfelükön adogattak. Látszott, hogy nem akarnak fejjel a falnak rohanni. Az 5. percben óvatosságuk ellenére is megszereztük a vezetést. Szöglethez jutottunk, amit Váradi Geri adott be a kapu előterébe. A labdára Viszokai Jani érkezett - jó szokásához híven - menetrendszerűen és az elalvó védelem mellett hálóba belsőzött. 1-0. Mintha mi ijedtünk volna meg a saját gólunktól. Tudat alatt talán féltünk, nehogy hamar jöjjön az egyenlítés. A gólunk után kissé kapkodóvá vált a játékunk, de továbbra is remekül küzdöttek a fiúk. A 15. percben mégis sikerült az egyenlítés. Komlósi Gábor talált a hálónkba. 1-1. Aztán oldódott a feszültség és a 22 játékosnak köszönhetően nagyszerű mérkőzést láthatott a szurkoló sereg. Meg kell említeni, hogy a vendégeknek nem csak jó futball csapatuk, de legalább ilyen jó szurkolói csapatuk is van. Egyetlen kisebb incidens akadt a két szurkolótábor között, ami a végén normális körülmények között, balhé nélkül rendeződött le. Az egyenlítést követően a 26. percben fordítottak a vendégek. Szucsik Zoltán volt eredményes. 1-2. Annak ellenére, hogy jól játszottunk, mégsem volt meglepetés a fordítás, mert az ellenfél is bebizonyította, hogy jó játékosokból áll és ez az egység jó csapatot képez. Mondom én azért, hogy mi sem voltunk gyengébbek! Ezt Sárai Feca nyomatékosította a 40. percben, amikor egyenlővé tette az állást. 2-2.

Az első félidőben teljes mértékben kiegyenlített volt a játék a második játékrészben viszont már magunkhoz ragadtuk az irányítást és mi játszottunk jobban. Több helyzetünk és lehetőségünk adódott a gólszerzésre, mint a vendégeknek és mi eggyel éltünk is. Váradi Geri cselezte be magát a jobboldalon és góllal fejezte be az akciót. 3-2. Legnagyobb örömünkre, több gól már nem esett a találkozón, de izgalom azért akadt még bőven. A vendégek a volt NB I.-es játékos, Kovács Béla irányításával megpróbáltak ismét kiegyenlíteni. Mélységi és szélső indításaik folyamatos veszélyt jelentettek. Gyors szélsőikkel nagy csatát vívott védelmünk és ezt szerencsére sikerrel tette. Nekünk viszont akadt pár nagy helyzetünk, de Sárai, Váradi és Viszokai sem tudott duplázni.

Most kénytelen vagyok még pár mondatban foglalkozni a játékvezettőkkel, akiknek a mai teljesítménye közel sem ütötte meg a rangadó színvonalát. Tulajdonképpen az egész mérkőzés alatt sok ítéletük - hogy finoman fogalmazzak - nem volt reális. Azt gondolom, hogy nagyon sok téves ítéletet hoztak mindhárman, mindkét csapat terhére. Ez a 78. percben csúcsosodott ki, amikor mindkét csapatból egy-egy játékosnak piros lapot mutatott fel Tímár játékvezető. Szerintem egyik játékosnak sem kellett volna. A jelenetet vágatlanul fogom rövidesen feltenni ide. Mindkét kiállított játékos, mindkét csapat és mindkét edző nehezményezte az ítéletet. A mérkőzés hosszú percekig állt és a hangulat pattanásig feszült. Szerencsére a verbalitásnál tovább egyik fél sem ment, tettlegességig nem fajult a helyzet és folytatódhatott a játék végre. A játékvezető 10 percet hosszabbított, de az eredmény már nem változott.

Az említett incidenstől eltekintve remek mérkőzést láthattunk. Jó játék, nagy iram, óriási küzdelem volt a jellemző. Mindkét csapat győzni szeretett volna és ezért mindent meg is tettek a játékosok. Hiszem, hogy ez a mérkőzés egy, esetleg két osztállyal feljebb is megállta volna a helyét.

A Szigethalom SC honlapjának tudósítása:        
Küzdelmes mérkőzésen szenvedtünk vereséget!
Az éllovas Tárnok otthonában szenvedtünk 3:2-es vereséget.   Mindhárom találat pontrúgásból született, elkerülhető gólokat kaptunk. A  sérült  Kovács Zsolt játéka nagyon hiányzott, nem tudtuk pótolni a  védelem  "oszlopát". Már az 5. percben bevette az ellenfél a kapunkat, melyre két   góllal válaszoltunk; 15 percben Komlósi egyenlített Becsei remek  passzából,  majd a bemutatkozó mérkőzésén Szucsik András öccse, Zoltán  talált a kapuban. A  mérkőzés ezen időszakában fölényben játszottunk,  úgy nézett ki, hogy  elhozhatjuk a három pontot. Aztán újabb  pontrúgásokat, újabb gólok követték. A mérkőzés utolsó harmadában a játékvezetők kezéből teljesen   kicsúszott a mérkőzés, mely fokozta az indulatokat. Ennek  következményeként  dulakodás alakult ki a pályán, az ellenfél soraiból  Csibriket, csapatunktól a  debütáló Szucsikot állította ki a  játékvezető.
  Verbőssy László pályaedző: - Két, jól  felkészített csapat, küzdelmes, változatos mérkőzést játszott. Gratulálok a  Tárnoknak!"        
szigethalomsc.hu
Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz